(FOTO) Ljutiti roditelji izašli na ulice: Prosvjedovali protiv maski u školama pa postavili prepoznatljivi plavi šator

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Danas je u Zagrebu organizirana prosvjedna akcija protiv epidemioloških mjera i Stožera civilne zaštite, a glavnu riječ vodili su roditelji školaraca koji se zalažu za ukidanje obaveze nošenja zaštitnih maski za vrijeme nastave, a protivnici su i dvotjedne samoizolacije za djecu.

Okupila se naposljetku desetina građana, a nosili su transparente na kojima je pisalo “Stop teroru nad djecom, maske van iz škola”, “Stop nametanju cjepiva i diktature Stožera”, “Stop covid putovnicama, diskriminaciji i teroru”.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

“Tražimo prestanak maltretiranja naše djece. Maske i krpe koje nosimo nemaju nikakvu znanstvenu podlogu. Nema utemeljenog dokaza da su djeca nosioci virusa i da šire zarazu”, poručili su prosvjednici.

Sudionici prosvjeda nisu nosili maske ni održavali distancu. Pred Ministarstvom znanosti podignuli su pak šator u kojem su prošle godine, pred dječjom bolnicom protivili posebnim epidemiološkim mjerama u bolnicama koje su im onemogućavale boravak s djecom.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podsjetimo, roditelji su se i ranije protivili zaštitnim maskama u školama, a tada su samo prikupljali potpise diljem Hrvatske.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL


Komentari