(FOTO) Lažne novčanice u opticaju u Zagrebu! Policija pronašla veliku količinu krivotvorenog novca koji je plaćen – drogom

Foto: PUZ

Zagrebačka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelo „Krivotvorenje novca“.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, unazad tri godine od nepoznate osobe, pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i u apoenu od 1000 kuna, a što je platio drogom.

Sumnja se da je novac stavljao dalje u opticaj te ih držao na svojoj adresi na širem području Dugog Sela.

Foto: PUZ

Jedan dio tih novčanica stavljao je u opticaj na način da je u više navrata od nepoznatih osoba kupovao drogu, a te su osobe krivotvorene novčanice stavljale u opticaj na području Grada Zagreba i šire okolice, dok je drugi dio krivotvorenih novčanica dalje nudio na prodaju i preprodaju.

Za krivotvorenu novčanicu od 500 kuna tražio i dobio novčani iznos od 200 kuna, a za krivotvorenu novčanicu u apoenu od 1000 kuna tražio i dobio novčani iznos od 500 kuna, dok je ostatak 90 krivotvorenih novčanica i to 48 krivotvorenih novčanica u apoenu od 500 kuna i 42 krivotvorene novčanice u apoenu od 1000 kuna pronađen kod osumnjičenog na adresi tijekom pretrage.

Foto: PUZ

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je pritvoren, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari