(FOTO) ‘Krasan’ primjer studentima: Djelatnici Arhitektonskog fakulteta ne znaju srediti ni parking

Prema Wikipediji, arhitektura je “u užem smislu znanost i umjetnost projektiranja i oblikovanja zgrada i drugih građevina”. Sigurni smo da tu definiciju znaju i profesori Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, no nismo sigurni koliko je primjenjuju u svojoj svakodnevici.

Naime, arhitekti su odlučili usku uličicu pokraj fakulteta iskoristiti za svoj privatni parking. Ne znamo kakav su dogovor djelatnici fakulteta sklopili između sebe, no po fotografijama je problem s ovakvim rješenjem parkinga više nego očit.

Ulica je jednostavno preuska da bi uz parkirane automobile prolazio ijedan drugi. Prema tome, prvi auto koji se parkira u uličicu mora biti i prvi koji će izaći.

Jedino drugo rješenje je da pri svakom izlasku svi automobili naprave kratki krug oko fakulteta da bi, primjerice, profesor Jakov koji je sedmi u redu mogao izaći.

Parking na Arhitekturi nije puno bolji ni na službenim parkirnim mjestima na Ulici Izidora Kršnjavog, budući da uvijek postoji rizik da se netko parkira ispred vas tako da ne možete izaći.Kraj parkirnih mjesta stoji znak ‘Samo za vozila AGG Fakulteta’, no to se valjda ne odnosi na one koji se parkiraju nasred ulice. Za te slučajeve postoje razni prometni zakoni, ali tko se još zamara time.

Možda čitava priča i ne bi bila toliko šokantna i mogla bi se pripisati staroj ‘ljudi su, dogovorit će se’ da se ne radi upravo o ljudima koji bi trebali sanirati ovakve probleme.

Istovremeno čitavu situaciju gledaju i studenti arhitekture koji će ih nasljediti. Valjda bi profesori trebali poslužiti kao primjer i naći normalno rješenje za parkiranje, a ne posezati za zdravoseljačkim opcijama.

U svakom slučaju, zaputite li se automobilom an Arhitektonski fakultet, pripazite – možda više nikada nećete moći izaći.


Komentari