(FOTO) Komadi fasade otpali s još jedne zgrade u centru! Budite na oprezu ako prolazite Berislavćevom

Izvor: Čitatelj

Od potresa u Zagrebu prošlo je već 11 mjeseci, a po pitanju obnove učinjeno je vrlo malo. Oštećene objekte još od kraja ožujka, razoran potres u prosincu na području Sisačko-moslavačke županije dodatno urušio i time prouzrokovao još problema za Zagrepčane.

Sanacija se konstantno provodi na području Donjeg grada, no čini se da se obnova događa naprosto presporo. Zbog straha za vlastitu djecu, roditelji su pokrenuli inicijativu “Za siguran put do škole”, kako bi ukazali na važnost postavljanja sigurnosnih mjera na mjestima gdje postoji opasnost od padanja žbuke i slično.U inicijativu je uključeno nekoliko tisuća roditelja, a peticija je i rodila plodom pa se prijavljuju opasni objekti, a Grad službe šalje na teren.

Ipak nije samo put do škole opasan, naime prošloga tjedna svjedočili smo otpadanju fasade u samom centru grada. Na sreću nitko nije u tom trenutku prolazio baš pored te zgrade.

Isti prizor prolaznike je šokirao popodne u Berislavćevoj ulici gdje je također otpala fasada s već oštećene zgrade. Iz vatrogasne postrojbe tvrde da je riječ o redovnom uklanjanju opasnih dijelova objekata i da površina navedenog područja nije u potpunosti očišćena te su dijelovi žbuke ostali na lokaciji.

Izvor: Čitatelj


Komentari