(FOTO) KNEŽIJA KIPTI OD BIJESA: Opet im pokušali postaviti repetitor na zgradu, došla i policija: ’Radovi su obustavljeni!’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Stanari zgrade u Albaharijevoj 1-9 na zagrebačkoj Knežiji, doživjeli su pravi šok nakon što su ujutro ugledali dizalicu već u 8 sati, bez ikakve najave o izvođenju radova. Podsjetimo, riječ je o stanarima koji su već jednom u svibnju uspjeli zaustaviti postavljanje repetitora u vlasništvu teleoperatora Telemacha.

Kako bi opet zaustavili gradnju kojoj se toliko direktno protive, opet su izašli ispred zgrade, a uskoro je intervenirala i policija.

“Ovo je nevjerojatno! Telemach opet pokušava mimoići pravila i zakone te žele postaviti 5G antenu na zgradu prije nego što dođe policija”, rekla nam je stanarka pa dodala: “U svibnju smo uspjeli zaustaviti prvo postavljanje jer nisu imali potrebne papire, a počeli su s postavljanjem još tada, znajući da nemaju svu potrebnu dokumentaciju. Iako je za ovu vrstu ugovora koji se odnosi na 10 ili više godina, potrebna je stopostotna suglasnost svih vlasnika stanova”.

Upozoreni

Tvrdi i kako je teleoperater upozoren u svibnju, a sada, tvrdi, ponovno zaobilaze pravila pod izlikom da će maknuti antene ako bude trebalo.
“Mi pretpostavljamo da će tada već biti kasno ili će nastupiti kakva zastara. Iako svaki ulaz ima svog predstavnika, zgrada je jedna čestica te za ovakav pothvat trebaju se složiti svi suvlasnici zgrade, a ne 67 % jednog ulaza od kojih je dobar dio podstanara!”, govori dalje.
Od stanara zgrade saznajemo da je prema zadnjem sastanku koji je održao predstavnik ulaza broja 3, dogovoreno  da će se tvrtka Telemach sastati sa predstavnicima svih ostalih ulaza (1. 5. 7 i 9). Međutim, do toga nikada nije došlo.

Iskoristili godišnji odmor?

“Ljuti smo jer su očigledno došli s namjerom da postave repetitor, nadajući se da neće biti pobune jer je većina stanara na godišnjem odmoru! E pa, neće moći! Nećemo im to dopustiti!”, kaže još jedna stanarka.

Budući da izvođači radova nisu ogradili mjesto izvođenja radova pa su ljudi mogli neometano prolaziti ispod velikog stroja, došlo je do intervencije policije. Dizalica je zablokirala izlaz iz garaža i parkirnih mjesta od broja 1 do 7 od čega je bilo i nekoliko invalidskih mjesta.

Nešto kasnije, stanarka Albaharijeve nam dojavljuje: “Obustavljeni su radovi ispred zgrade! Upravo spuštaju dizalicu. Ne mogu vjerovati, napokon!”.

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

 

Foto: Zagreb.info

 

 


Komentari