(FOTO) Jedno ruglo manje: Derutna baraka na Gagrinovom putu konačno je srušena

Pero Kovačević/Facebook

Stanovnici su su godinama zalagali za njezino rušenje.

Derutna baraka na Gargarinovom putu, tik do Savske ceste, konačno je srušena. Informacija je to koja će veseliti stanovnike ovog kvarta, s obzirom da je do jučer ovaj prostor služio kao “javni wc” iz kojeg se širio nesnosan smrad. U njemu se nekada nalazila pečenjara, a otkad je vlasnik stavio ključ u bravu, baraka je zjapila prazna i prepuštena propadanju.

Stanovnici su su godinama zalagali za njezino rušenje zbog čega su se, zajedno s Perom Kovačevićem, zapetljali u mrske birokracijske zavrzlame. Na koncu, jedna bitka za Trnje je ipak dobivena.

“Derutna baraka bivše pečenjare na Gagrinovom putu kod Savske ceste je danas konačno srušena. Ponosan sam na činjenicu da smo stanovnici Cvetnica i ja uspijeli dobiti još jednu bitku na Trnju i Cvjetnici. Naime,zapuštena baraka bivše pečenjare je danas konačno srušena. Građevinska inspekcija je izvršila svoje rješenje o rušenju zapuštene barake bivše pečenjare koja je bila leglo skitnica,nesnošljivog smrada i smeća.

Lomili smo,lomili i prisilili birokraciju na postupanje.Naime,početno su se svi oglasili nenadležnim za postupanje, gradske službe su prebacivale lopticu jedni na druge,pa na inspekciju,inspekcija na njih dok nismo prisilili građevinsku inspekciju na postupanje.” opisao je Pero Kovačević na svom Facebook profilu.


Komentari