(FOTO) JEDINSTVENI AUTORSKI RAD Najljepše božićne jaslice nalaze se u Preradovićevoj

Foto: Press

Jedinstvene božićne jaslice autorski su rad časne sestre Samuele Premužić, koja već više od pet desetljeća živi i radi u samostanu Družbe sestara Naše Gospe i stvara monumentalne skulpture biblijskih motiva u naravnoj veličini, izrađene od prirodnih materijala; komušine, slame, kukuruzovine.

Foto: Press

Ovim prizorima stvara scenu punu dinamike, izražajnosti, osjećaja i nesvakidašnjih doživljaja. Njezine jaslice krase mnoge crkve, samostane, galerije i muzeje, izlagala je diljem Hrvatske, u Kanadi, Hamburgu, Arlesu, Salzburgu, Rimu, Bratislavi, Skoplju, Sofiji, Cita di Castelu, Sutriu, Veroni.

U više prigoda predstavljala je Hrvatsku na Međunarodnim izložbama Božićnih jaslica u Rimu i Vatikanu, gdje je postigla zapažen uspjeh i međunarodna priznanja. Poznate jaslice „Anđeoska štalica“ bile su izložene u dvorani za audijencije pape Pavla VI. u Vatikanu.

Foto: Press

Sestra Samuela svoje umijeće marljivim radom nesebično prenosi drugima, posebno mladima, kroz radionice i edukacije u školama, dječjim vrtićima, socijalnim i kulturnim ustanovama i udrugama. Za svoj predani umjetnički rad dobila je i visoko priznanje – Medalju i zahvalnicu Grada Zagreba.

Najljepše božićne sestre Samuele nalaze se u u Hrvatskoj kući, na adresi Preradovićeva 31, a posjetiti ih možete od od 6. prosinca do 6. siječnja 2022., radnim danom od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati, uz pridržavanje propisanih mjera epidemiološke zaštite i obaveznu
prethodnu najavu na telefon 098 481 200 ili adresu e-pošte: [email protected].

Komentari