(FOTO) Iz kuće šefa HRT-a istražitelji iznijeli kutiju za brojač novca! Bivša Bandićeva suradnica snimljena u autu na putu do USKOK-a

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon velike akcije Uskoka i policije, završen je i pretres Gradske uprave i stanova osumnjičeni. Podsjetimo, uhićeni su suradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, a to su bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, vozač Vladimir Džajo, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa” i Ana Stavljenić Rukavina, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak. Pored Uprave, istražitelji su pročešljali ured i nekretnine ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je također osumnjičen za korupciju.

Tijekom poslijepodneva, Ana Stavljenić-Rukavina odvedena je u prostorije USKOK-a u Vlaškoj ulici. Doznaje se kako je uhićena jer je na nagovor pokojnog gradonačelnika namjestila natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Na Tuškancu gdje živi šef HRT-a, istražitelji su snimljeni kako iz Bačićeva doma iznose kutije za brojač novca. Je li on uistinu imao kod sebe stroj namijenjen za to, još uvijek nije poznato.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Nešto ranije tijekom dana, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ocijenio je kako su uhićenja ”pokazatelj da nadležna tijela rade svoj posao”.

”Daljnje informacije doznat ćemo od Uskoka, Državnog odvjetništva i policije iz njihovih priopćenja u kojima će pojasniti o kojim se osobama i kojim kaznenim djelima radi”, izjavio je Malenica.

Uhićenje glavnog ravnatelja HRT-a Bačića komentirala je i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, uz napomenu da nema nikakvih saznanja o tom slučaju osim onih iz medija.

“Po statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima osobu koja ga zamjenjuje, pa ne očekujem nikakve poteškoće u funkcioniranju HRT-a”, kazala je Obuljen Koržinek.

Komentari