(FOTO) I VELIKI I MALI IDU NA MORE: U Matici umirovljenika Vrapče ne nedostaje dobrog raspoloženja, povedu i prijatelje i unuke pa je zabava zagarantirana

Foto: Matica umirovljenika vrapče

Kako bi osigurali potrebno osvježenje od visokih temoperatura, ali i pružili odličnu zabavu umirovljenicima, ali i članovima njihove obitelji, Matica umirovljenika Vrapče već tri godine organizira jednodnevne izlete na more, ali i različite izlete na festivale i zanimljive destinacije.

Predsjednica Matice, Snježana Vidaković za Zagreb.info govori kako su njihova putovanja uvijek dinamična, zanimljiva i puna dobrog raspoloženja. Svemu tome, tvrdi, svjedoči i niz fotografija.

Foto: Matica umirovljenika vrapče

“Kod nas je opuštena atmosfera. Zabavljamo se, igramo tombole, pjevamo, animiramo djecu…”, tvrdi pa dodaje kako se putnici u pravilu vraćaju te dovode svoje prijatelje koji se nerijetko i učlane u Maticu.

S njima inače putuju umirovljenici i njihove obitelji, bilo da se radi o djeci ili unucima, a prosječan putnik srednjih je godina. “Većinom punimo autobus od 50 do 64 putnika, ovisno o financijama tj. o mirovinama, a prijevoznik nam je putnička agencija s kojom imamo ugovor”, govori dalje.

Foto: Matica umirovljenika vrapče

Fleksibilni su, tvrdi i oko polazaka. Oni dakako ovise o destinaciji koja se, kako smo već naveli, zna mijenjati. “Polazak nam je za izlete na more u 6 sati, a ostale izlete planiramo po udaljenosti mjesta na koje idemo. povratak je po dogovoru u autobusu”, tvrdi Vidaković koja govori i kako vrijeme provedeno u autobusu ovisi o destinaciji, ali da uvijek gkledaju da to bude do 3 sata.

Što se tiče dosadašnjih izleta, išli su, kaže, na OPG imanja u Malenom Brijegu i Virovitici, a ljetovali su obe godine i osam dana nu Dramlju.

Što se tiče jednodnevnih izleta najčešće putuju u Njivice, Novi Vinodolski, Punat, a upravo ovaj vikend na redu su Njivice dok je Novi Vinodolski na rasporedu idućeg tjedna. Veseli ih, kaže, i neizostavni Špancirfest u Varaždinu.


Komentari