(FOTO) Grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu: Pijavica čupala stabla, obilna kiša potopila dio grada

Photo: Robert Anic/PIXSELL

U utorak, kada je najavljen toplinski val i kada su nas od jutra pratile velike vrućine, temperature su dosezale i do 36 stupnjeva Celzijusa. No, sparinu i vrućinu prekinulo je grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom i u zapadnom dijelu gradu tučom i pijavicama.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Osim dugoiščekivanog osvježenja nevrijeme je za sobom ostavilo slomljena stabla, u Španskom je pijavica na jednoj školi odnijela krov, a u parku Psihijatrijske bolnice Vrapče oluja je oštetila drvored i pri padu je uništena i ograda kod autobusnog stajališta.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Naravno, kao kod svakog manjeg ili većeg pljuska, zatvoren je poplavljeni podvožnjak u Ulici Velimira Škorpika.

Nevrijeme nije dugo trajalo, počelo je odjednom, brzo završilo, ali ostavilo traga u zagrebačkim kvartovima i ulicama, pogotovo u zapadnom dijelu.

FOTO: Hrvoje Prpić / GAJNICE jučer danas sutra

Obilna kiša stvorila je probleme u podvožnjaku Aleja Bologne-Škorpikova, kao i kod podsusedske cementare gdje su iskakali šahtovi, ljudi su automobilima išli preko trave, a neki su ipak zapeli.

Zbog nevremena iz ZET-a su morali obustaviti autobusne linije 120 (Črnomerec – Gajnice), 123 (Črnomerec – Podsusedsko Dolje), 131 (Črnomerec – Bizek), 172 (Črnomerec – Zaprešić) i 176 (Črnomerec – Gornja Bistra), no nakon otvoranja podvožnjaka u Škorpikovoj za sav promet, sve linije su ponovno prometovale.

Photo: Robert Anic/PIXSELL
Photo: Robert Anic/PIXSELL


Komentari