(FOTO) GRADONAČELNIK BACIO SMEĆE: Uoči press konferencije simoblično bacio ZG vreću u podzemni spremnik!

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je održao press konferenciju povodom današnjeg dana s kojim počinje novi model odvoze i naplate otpada.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Gradonačelnik Tomašević pred novinare je izašao s radnom grupom u kojoj je i i direktor Čistoće Davor Vić, a noseći plavu ZG vrećicu, s pripadajućom karticom, te smeće bacio u podzemni spremnik u Masarykovoj ulici.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

“Danas ne počinje samo velika promjena koja će se odmah vidjeti, danas počinje proces gdje će se promjena sve više vidjeti. Vjerujem u građane Zagreba i da možemo postići europske standarde odvajanja otpada. Komunalni redari neće otvarati sadržaj ZG vrećica. U centru grada danas počinje uklanjanje spremnika, to će trajati oko tjedan dana, nakon što građani neće više imati spremnike, ako imaju kante unutar parcele, oni mogu te kante staviti van isključivo od 20 do 22. Oni koji ne mogu imati kante ili kontejnere na svojim parcelama u centru grada, mogu isključivo u ZG vrećici odložiti miješani otpad i u istom vremenu odložiti je uz fasadu da ne smeta prolaznicima i tijekom noći će biti pokupljene. Znači, svaki dan osim nedjelje. Prodano je preko pola milijuna paketa ZG vrećica tako da je veliki broj građana spreman za novi sustav i hvala im na tome”, rekao je na konferenciji gradonačelnik Tomašević.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX


Komentari