(FOTO) Znamo u kojem je Domu za starije i nemoćne u Zagrebu došlo do proboja koronavirusa: Sad se čekaju rezultati dodatnih testiranja

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Do proboja koronavirusa došlo je u zagrebačkom privatnom Domu za starije i nemoćne “Bene Vita” na Bukovcu, javlja Jutarnji list.

Tri osobe su zaražene, testirano je 30 korisnika i 10 djelatnika, a ostali rezultati se očekuju. Dom je podijeljen u tri objekta, a u onom u kojem je izbila zaraza ima 30 štićenika.

Svi brisevi su poslani na testiranje a sada će u domu morati organizirati posao te će se morati pridržavati novih strogih mjera za domove koje je izdao Nacionalni stožer.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

“Mi smo u prijelomnoj situaciji. Domovi za starije koje Grad Zagreb drži “pod sobom” su pod kontrolom. Naši saveznici u ovo vrijeme dvostruke krize su oni koji imaju snage, strpljenja, razboritosti, empatije, solidarnosti i zajedništva”, rekao je na današnjoj konefrenciji za novinare zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

“Epidemiološki zavod postupio je prema mjerama. To više nije u domeni vlasnika doma nego epidemiologa. Žao mi je što se sve to dogodilo, ali nemamo nikakvih ingerencija nad tim. Također, dosad privatni domovi nisu tražili zaštitna sredstva”, rekao je Bandić.

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Jedan od problema s privatnim domovima je i što se nitko od njih na vrijeme nije opskrbio zaštitnom opremom jer su očekivali pomoć države.


Komentari