(FOTO) Dramatične fotografije požara na Jelenovcu: Vatra se sa sportskog objekta proširila i na automobile, ozlijeđeni vatrogasci

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Veliki požar u centru Zagreba.

U centru Zagreba na sportskom objektu Jelenovac došlo je do velikog požara. Gusti crni dim proširio se Zagrebom i vatra se razbuktala. Zagrebačka policija potvrdila je da je dojavu o požaru primila oko 9,50 sati. Kako smo doznali jutros, na teren je izašlo 5 vatrogasnih vozila.

Vatra se navodno proširila i na šumu, a isijava i nekoliko kuća.

Iz ZET-a javljaju da autobusna linija 139 trenutno ne prometuje zbog intervencije vatrogasaca, zatvoren promet i u Kosirnikovoj ulici.

Uzrok požara bit će poznat tek nakon obavljenog očevida. Kako javlja HRT, požar je krenuo od trafostanice, proširio se na restoran, a potom na sportsku dvoranu.

Sudeći po fotografijama Pixsella, buktinja je zahvatila prvu kuću pored ŠRC-a i automobile. Hitna pomoć zbrinula je ozlijeđenog vatrogasca.

Trojica vatrogasaca kolabirala gaseći veliki požar, vatra prijeti kućama i širi se prema šumi u blizini dvorane na Jelenovcu, javljaju 24sata.

Na terenu je 80 vatrogasaca

“Ozlijeđen je zapovjednik, nagutao se dima, a operaciju je preuzeo njegov zamjenik. Sve je pod kontrolom. O razmjerima štete se ne zna zasad. Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li”, rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

“Tu je 80 vatrogasaca, 15 auta DVD-a, Institut za medicinska istraživanja provjerava kakvoću zraka. Ali nema nikakvih opasnosti. Ništa nije ugroženo. Sve je pod kontrolom”, dodao je, prenosi N1.

“Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja  pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju. U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid”, priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Hitna pomoći odvozi ozlijeđenog vatrogasca.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL


Komentari