(FOTO) Do tog kobnog potresa, ovim hodnicima trčala su djeca! Evo kako izgledaju škole u kojima traju građevinski radovi

Foto: Grad Zagreb

Zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet započeo JE obilaziti gradilišta i radove na obnovi potresom oštećenih objekata u Zagrebu, posebice školskih. Naime, u tijeku je obnova 14 zgrada odgojno-obrazovnih institucija, od čega je pet osnovnih, osam srednjih škola te jedan učenički dom.

“U namjeri da se ubrza obnova, okupili smo sve sudionike u procesu, uključujući projektante, izvođače i Zavod za zaštitu spomenika. Pokušavamo pomiriti različite zahtjeve, a važan je imperativ sigurnost te očuvanje kulturnih dobara i njihovih povijesnih karakteristika”, rekao je Korlaet.

Ističe potom i kako su pojedinačno kulturna dobra Gornjogradska gimnazija, Gimnazija Tituša Brezovačkog i Prva ekonomska škola u Medulićevoj ulici. Sve njih Korlaet je obišao u pratnji v. d. pročelnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture Marijane Sironić, posjetili su i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. “Na svakom smo gradilištu direktno komunicirali s projektantima konstrukcije i izvođačima radova te tako otvorili komunikaciju”, govori dalje.

Otkriva i kako je Zavod propisao posebne uvjete za obnovu OŠ Petra Zrinjskog u Krajiškoj ulici na kojoj će radovi ponovo krenuti te da će se isto učiniti i za OŠ Ivana Merza, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Ivana Kovačića, dok se za Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj ulici još uvijek ishodi potrebna dokumentacija.

“Stvari se intenzivno odvijaju i ubrzo ćemo i fizički vidjeti obnovu na djelu”, zaključio je pa dodao kako će u kolovozu nastaviti obilaziti gradilišta kako bi se radovi ubrzali.

Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb
Foto: Grad Zagreb


Komentari