(FOTO) Djedovi Božićnjaci okupirali grad: Što mislite o ovim ukrasima?

FOTO: Ivan Klindić

Mišljenja o ovim gradskim ukrasima su podjeljena.

Vrijeme Adventa obilježava mnoštvo šarenila i lampica. Ukrasi po gradu iz godine u godinu uveseljavaju brojne građane te stvaraju poseban blagdanski ugođaj.

Gradom su osvanuli i neki malo šareniji ukrasi. Na nekoliko zagrebačkih lokacija instalirani su nasmiješeni Djedice s poklonima. Mnoge su ovi ukrasi nasmijali, a neki ih smatraju pomalo kičastima.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Nasmiješeni Djed Božićnjak nalazi se kod poznatih fontana na Aveniji Većeslava Holjevca dok je drugi sa zvoncem u ruci osvanuo ispred koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan KlindićFOTO: Ivan Klindić

FOTO: Ivan Klindić

Mnoge građane ovi su božični ukrasi zgrozili te nisu sigurni radi li se o nekakvom gerilskom oglašavanju horor filma o Djedu Božićnjaku.

FOTO: Ivan Klindić

FOTO: Ivan Klindić

Djed Božićnjak nalazi se ispred HNK a jedan s poklonom u ruci smješten je na Kvatriću, koji je sam po sebi otužan. Dio građana komentirao je kako ovi ukrasi jesu ružni, ali barem im se djeca vesele.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

Nije poznato odakle ovakva najezda Djedova po Zagrebu, niti hoće li ih iz godine u godinu biti sve više. Zasigurno nisu dio nekakve kampanje i promidžbe horor filmova, ali može se reći kako su pomalo upitnog ukusa.

S obzirom na to da je Advent u Zagrebu iz godine u godinu sve lijepši, vjerujemo kako će ukrašavanje lokacija izvan samog Centra grada biti malo decentniji. Radilo se o kiču ili ne, Djedice su zaokupili pažnju i izazvali reakciju pa makar se samo nasmijali njihovoj pojavi.


Komentari