(FOTO) Dirljiva poruka učenice saborskom zastupniku: Ovaj sastavak dokaz je koliki je značaj nastavnika u životu djece

Flickr

Uloga nastavnika u odgoju i obrazovanju veća je nego što smo često svjesni, a upravo su učenici njihova najveća motivacija i inspiracija. Jedan od profesora koji danas sjedi u saborskim klupama je Marko Sladoljev koji je nekad radio kao profesor vjeronauka u osnovnoj školi, no odlučio je boriti se za boljitak društva i djece.

Da ga se učenici s radošću i danas sjećaju pokazuje dio sastavka koji je Sladoljevu poslala njegova kolegica, inače profesorica hrvatskog jezika koja predaje u osnovnoj školi u kojoj je Mostov saborski zastupnik nekad radio.

Tema sastavka bio je oproštaj od osnovne škole, a osim najljepših uspomena kroz osnovnoškolsko obrazovanje, jedna učenica prisjetila se svog omiljenog profesora i kolika je bila tuga učenika nakon njegova odlaska prije dvije godine.

FOTO: Marko Sladoljev

Jedina tužna situacija je bila u šestom razredu, naime najdraži profesor Marko Sladoljev prestao je raditi u ovakvoj struci. Cijeli razred je pao u komu, većina njih je zaplakala, svima je to bila noćna mora… Eh, preživjeli smo, evo nas u osmom razredu na samom kraju. Rastajemo se od profesora, od škole, ali i ono najvažnije, međusobno se rastajemo, dio je učeničina pisma u kojem se prisjeća svog profesora Marka Sladoljeva i njegova odlaska kao jednog od ključnih događaja.

Ovo je uistinu dokaz koliko je nastavnički posao istovremeno zahtjevan, ali uistinu plemenit, kolika je sama uloga i značenje nastavnika, ali i kako istinski nastavnici zauvijek ostaju u srcima učenika.

Bravo za sve profesore koji se svakodnevno bore za djecu i usađuju im potrebno znanje, koja su njihovi svojevrsni odgajatelji. Ovakve posvete i pisma dokaz su koliko vrijedite.

Svijet postaje ljepše mjesto kada profesor zna da je odigrao važnu ulogu u životu djece.


Komentari