(FOTO) DEPONIJ U KOZARI PUTEVIMA OTVORIO RASPRAVU: Kako je moguće da se ovo našlo na otpadu?

Facebook

Fotografija koja je osvanula na Facebook stranici grupe zagrebačkog naselja Kozari Putevi, potaknula je stanovnike tog naselja na raspravu.

Facebook/Kozari Bok-Kozari Putevi

Naime, radi se o fotografiji s jednog od deponija Kozari Puteva na kojoj su dvije ploče službenih državnih institucija. Stanovnike tog naselja zanimalo je zašto se ploče tamo nalaze te tko je odgovoran za njih, a znatiželjna građanka razjasnila je sumnje poslavši upit vrtiću kojem pripada jedna od ploča. Uslijedio je i odgovor:

”U razgovoru s domarom našeg vrtića garantirano tvrdimo da u protekle 4 godine nismo vršili nikakve radove koji bi iziskivali uklanjanje starih ploča s vrtića. Također, po izgledu ploče mislimo da se radi o dosta staroj ploči te nagađamo da se radi o davno odbačenom otpadu.”

 

Facebook/Kozari Bok-Kozari Putevi

Međutim, radi se o vrtiću koji se nalazi u zagrebačkom naselju Dubrava, ipak ne toliko blizu Kozari Puteva. Stanovnicima ovog naselja na prvu je bilo samo intrigantno, no ubrzo je potaknulo razmišljanja o cirkuliranju otpada u Zagrebu. Odlazi li ovakav otpad poput, kako institucije tvrde, ”starih ploča”, negdje ciljano ili samo kruži po kvartovskim deponijima?


Komentari

loading...
-->