(FOTO) Bizarna ilustracija Tita koju su HDZ-ovci izbrisali s Facebooka

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Šef zagrebačkog ogranka ispričao se zbog sporne fotografije.

Na prvoj sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine jučer je usvojen prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku, za preimenovanje Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Nakon ove odluke, na Facebook stranici zagrebačkog HDZ-a osvanula je bizarna fotografija Josipa Broza Tita, piše Net.hr Na fotografiji je prikazana ilustracija Tita razbarušene kose, crvenih očiju, s vampirskim zubima te petokrakom posred čela i ogrlicom sačinjenom od lubanji.

FOTO: Facebook / Screenshot
FOTO: Facebook / Screenshot

Uz fotografiju je objavljen i tekst u kojem je pisalo: “S četiri glasa za i jednim glasom protiv Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine prihvatio je u petak na svojoj prvoj sjednici prijedlog o preimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske, te ga uputio na sjednicu Gradske skupštine na kojoj će gradski zastupnici o tome donijeti konačnu odluku”.

Ubrzo nakon toga kontaktiran je ured glasnogovornika Hrvatske demokratske zajednice, a fotografija je odmah uklonjena.

Isprika Andrije Mikulića

“U ime Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice ispričavam se zbog spornog sadržaja te su informatičari uklonili neprimjerenu fotografiju koju je mladi administrator, bez saznanja mene kao predsjednika Gradskog odbora ili članova Predsjedništva, objavio danas na Facebook stranici.

Fotografija je odmah uklonjena sa službenog Facebook profila, a jednom od administratora koju je pogrješku napravio oduzeta su ovlaštenja za administriranje iste. Upućujemo ispriku zbog neprimjerene fotografije”, kazao je za Net.hr Andrija Mikulić, šef zagrebačkog HDZ-a.


Komentari