(FOTO) Bandić predstavio nove električne autiće koji su koštali gotovo 1,5 milijuna kuna

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić potrošio je 1,47 milijuna kuna na obnovu flote električnih auta za Gradska groblja od čega je 160 tisuća kuna došlo iz poticaja Fonda za energetsku učinkovitost.

Uz postojeće kojima se na Mirogoju odnedavna prevoze lijesovi i minibusa koji prevozi građane po Krematoriju, kupio je osam novih električnih vozila.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

“Osam novih bešumnih elektrovozila za prijevoz posjetitelja i tehničke potrebe, a koja u potpunosti zadovoljavaju ekološke uvjete za očuvanje okoliša, predstavili smo danas na Groblju Mirogoj. U novim smo vozilima i obišli Mirogoj, gdje je u tijeku četvrta faza sanacije cesta i kanalizacije, orezivanje i zamjenska sadnja stabala, te restauracija Spomen križa hrvatskih branitelja. Posjetili smo i prostor iza upravne zgrade gdje je uređena hortikuktura i parkiralište sa 64 mjesta”, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Podsjećamo, na gradskim grobljima već postoji organizirani prijevoz posjetitelja. Na Krematoriju koji je posebno strm, elektromobil prevozi posjetitelje svaki dan od 8 do 16 sati, osim ponedjeljkom i kad je loše vrijeme.

Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Foto: Davor Pongracic / CROPIX


Komentari