(FOTO) Bandić povećao plaće radnicima Čistoće: Hoće li konačno počistiti ovo?

Hrvatska metropola zatrpana je smećem, a umjesto da se ono redovito odvozi, rješenje je, izgleda, dodavanje novih kanti i kontejnera. Zagrepčani su zbog toga svoj grad počeli nazivati – kantograd.

Odličan primjer je ulica u samom središtu Zagreba. Duga je tek stotinjak metara, a s obje strane ima samo 13 ulaza. Nijedan ulaz nema više od 4 kata, a u čitavoj ulici su čak 64 kante, piše RTL.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, s predsjednicom Uprave Zagrebačkog holdiga Anom Stojić Deban i suradnicima obišao je jučer podružnice, a nakon toga je najavio povećanje plaća radnicima Čistoće.

“Ja se ispričavam što to nismo prije napravili za vas koji radite više od mene. Rijetki su oni u ovoj zemlji koji rade više od mene”, rekao je Bandić skromno kao i inače.

Grad Zagreb ima brojnih problema s otpadom. Različite kante zbunjuju građane te je, zbog toga, otpad u njima izmiješan. Također, smeđe vrečiće za biootpad, koje bi trebale trajati tjedan dana, već se nakon nekoliko dana krenu raspadati. One su biorazgradive i zbog toga cijeli njihov sadržaj ispadne van. Da bi situacija bila još gora, spremnici za biootpad na dnu imaju otvore kroz koje sadržaj iscuri te se smrad širi gradom.

Prošle i pretprošle godine, građanima Zagreba podijeljeno je 280.000 raznih spremnika za odlaganje otpada. To je koštalo 21 milijun kuna. Do kraja ove godine Zagrepčani bi trebali dobiti još 60.000 spremnika pa u Čistoći predviđaju da će se troškovi popeti na 40 milijuna kuna, doznao je RTL.

U nastavku donosimo galeriju jer fotografije ipak govore više od riječi. Sve su fotografije uslikane prije nekoliko dana te objavljene na Facebook stranici “Vratite Magnoliju”.

 


Komentari