(FOTO) Bandić oduševio Zagrepčane: Evo zašto su uklonjene terase iz Skalinske ulice

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovih dana brojne prolaznike u centru Zagreba iznenadio je neuobičajen prizor – potpuno prazna Skalinska bez terasa, kafića, restorana i gužvi.

Podsjetimo, prije tjedan dana Grad Zagreb krenuo je s uklanjanjem velikih terasa koje su već godinama sastavni dio ulice. Iako razlog dosad nije bio poznat, brojni stanari bili su i više nego zadovoljni ovim potezom. Novo ruho Skalinske oduševilo je brojne prolaznike, posebice pogled na Opatovinu i na katedralu.

Gradskoj upravi poslali smo upit zašto su ugostiteljske terase u Skalinskoj uklonjene, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Povodom Vašeg upita vezanog za uklanjanje ugostiteljskih terasa u Skalinskoj ulici, obavještavamo Vas da je komunalno redarstvo u postupku nadzora nad postavljenim otvorenim terasama ispred ugostiteljskih objekata u Skalinskoj ulici, utvrdilo nepravilnosti, a neke terase pretvorene su i u zatvorene objekte, stoga je komunalno redarstvo donijelo rješenje o uklanjanju istih. Uklanjanje terasa i opreme izvršili su vlasnici terasa.

Ugostitelji su dali prijedlog opreme terasa, a nadležne službe Grada procijenit će da li je predloženo u skladu sa Pravilnikom vezanim za postavljanje terasa, kako bi cijeli blok u tom dijelu Grada bio primjereno uređen. Uskoro će se rekonstruirati Opatovina, gdje će se također propisati primjerena oprema i veličina terasa“, kazali su nam iz Grada.

FOTO: Ivan Klindić


Komentari