(FOTO) Bakljada za dobrog duha hrvatskog futsala: Obitelj i prijatelji oprostili se od Matije Capara

Sanjin Strukic/PIXSELL

Na zagrebačkom Mirogoju u četvrtak poslijepodne održan je posljednji ispraćaj tragično preminulog Matije Capara (34), jednog od najboljih hrvatskih malonogometaša, trenera i igrača Futsal Dinama.

Matija Capar (33) te Oskar Kadrnka (15), mladi kadet kluba Futsal Dinamo, poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći u ponedjeljak rano ujutro na autocesti A1.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Matija Capar, ili kako su ga njegovi bližnji zvali Capi, bio je najuspješniji hrvatski futsal i malonogometni igrač, reprezentativac, iznimno talentirani trener i veliki sportaš. Debitirao je za Hrvatsku još 2004. godine, a zapazili su ga na EURU u Belgiji gdje je kao leteći golman-igrač glavom zabijao protiv Španjolske i Češke.

Došao je među Plave iz Alumnusa, borio se za povratak pravog Dinama na kojem je odrastao sa suigračima, a u Futsal Dinamu zaigrao je 2015. kao reprezentativac s bogatim iskustvom. Najjpoznatiji hrvatski malonogometnog turnira ‘Kutija šibica’ ostavio je neizbrisiv trag, a mladim katedima Futsal Dinama prenosio je kao trener svo svoje znanje i iskustvo.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Futsal Dinamo sinonim je zajedništva kluba i navijača, a Matija je uvijek isticao važnost i ljubav prema navijačima s kojima je slavio svaki gol.

2Kada gledate s terena s koliko energije i žara ti ljudi navijaju od prve do zadnje minute, pa čak i njenog kraja, jednostavno morate shvatiti da oni za taj Dinamo žive i da taj Dinamo živi u njima. Navijači su naš najvažniji igrač. Njihova energija nekako prelazi na nas dolje na teren, što je riječima teško objasniti. Neki igrači se uplaše pred toliko navijača, ali mi znamo iskoristiti tu njihovu energiju i pružiti još više u datom trenutku”, rekao je u jednom intervjuu.

Sanjin Strukic/PIXSELL

Matija je 2012. godine preuzeo i vodstvo te koordinaciju Katoličke malonogometne lige te je istovremeno nastupao za Župu sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje je služio i kao ministrant.

“Tisuću mladih na jednom mjestu je jako dobro, ali ako se oni samo te subote ponašaju kao katolici, onda nismo ništa napravili. Uvijek rado pronalazim vrijeme za Katoličku malonogometnu ligu. Ona mi puno znači jer je to jedina liga koju sam počeo igrati sa svojom ekipom iz kvarta. Znalo se dogoditi da sam s KMNL-a trčao na prvenstvene utakmice, ali to je samo pokazatelj da se može i stigne igrati. Potrebna je samo volja”, kazao je o KMNL – u

Oni koji su pratili njegov rad svih ovih godina slažu se da je Capar bio istinska legenda i dobri duh hrvatskog futsala.

U posljednoj utakmici Futsal Dinama i Novog Vremena zabio je gol kojim je u 2. poluvremeno u napetoj utakmici izjednačio na 2:2, i to 21 sekundu prije kraja, čime je svom klubu dao novu šansu za pobjedu.

Htio je, rekao je nakon utakmice s Novim Vremenom, biti heroj ulice na jedan dan i barem na jedan sat, no Matija je bio i više od toga – heroj zauvijek.


Komentari