(FOTO) ADVENT U ZAGREBU RASKOŠNIJI NO IKAD! Pogledajte koji su sve noviteti

Luka Stanzl/PIXSELL

Advent u Zagrebu samo što nije počeo, a bogat program i velik broj lokacija čekaju samo na vas. Advent počinje 1.12.2018., a završava 6.1. 2019. godine.

Danas se održalo i službeno predstavljanje programa u hotelu Esplanade. Advent su predstavili direktorica turisticke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić i ministar turizma Gari Cappelli.

MInistar turizma Capelli rekao je:  “Zagreb će definitivno biti ‘točka na i’ hrvatskog turizma ove godine. Turistička sezona još traje i Advent u Zagrebu bit će posljednji podatak 31. prosinca o tome kakva je bila turistička sezona”.

“Mi smo učili od Beča i bolji smo od Beča. Razmišljamo već o idućoj godini, što ćemo novoga napraviti jer kad ste najbolji, morate stalno dizati ljestvicu” dodao je Bandić.

“Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka,… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu. Obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i glazbeni program uz koji je dobra čagica neizostavna!” piše na stranici Adventzagreb.com. Ovdje može pronaći i brojne informacije o događajima, izvođačima i ostalim veselim stvarčicama koje ćete moći pronaći na samom Adventu.

Ledenu čaroliju najbolje ćete moći osjetiti u “Ledenom parku” koji će se i ove, kao i svake prethodne godine nalaziti na Tomislavcu., najljepšem i najvećem klizalištu u ovom dijelu Europe.

Zrinjevac ni ove godine neće razočarati ni najmanju dušu koja će se naći u šetnji između prekrasnih bijelih kućica. Aleja od 220 platana jednako je čarobna u svako godišnje doba, no ovo božićno ipak je posebnije i to zbog velikih krošnja koje zasvijetle posebnim sjajem tisuća bijelih lampica, a stari glazbeni paviljon postane odredištem ljubitelja božićnih klasika i valcera.

Kao nova lokacija predstavit će se “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, a bit će tu i “Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola. Novost je i “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

No to naravno da nije sve, Fuliranje, Advent na Europskom Trgu, Božićna bajka u centru, Advent u Marićevu prolazu, Advent na Strossu, Tkalči ili Tunelu biti će pod jedenakim ako ne i jačim svijetlom stotinu žaruljca, koje će svako kuhano vino ili čaj učiniti još toplijim i svaki zalogaj još finijim, zato je važno ne propustiti ono što vas ove godine očekuje u Zagrebu, a i više od toga!

 

 


Komentari