Fond za obnovu za nesreću na Splavnici krivi Grad Zagreb! Oni tvrde: ‘Zgrada s koje su pali komadi skele i ozlijedili čovjeka nije u našem vlasništvu’

Foto: Zagreb.info

Nesreća na Splavnici početkom travnja bila je hladan tuš za vladajuće s obzirom na to da je očigledno da se po pitanju obnove u Zagrebu učinilo malo. Podsjetimo, na Trgu bana Jelačića 4 sa zgrade su pali komadi skele i podupirača te teško ozlijedili prolaznika.

Iz Fonda za obnovu ustvrdili su kako je Grad Zagreb vlasnik zgrade, pritom odgovarajući na prozivke prema kojima ih se teretilo za nesreću.

“Umjesto toga, Fond su nedavno prozvali za nesreću u kojoj je teže ozlijeđen naš sugrađanin na Trgu Bana Jelačića broj 4. Na  njega su pali komadi skele i podupirača na zgradi koja je u vlasništvu Grada Zagreba, dok je upravitelj zgrade GSKG koje je i ugovorilo izvođača čija je skela ozlijedila gospodina. Zakon o obnovi omogućuje samoobnovu i bilo bi logično da Grad, s preko 20 tisuća  zaposlenih, sam pokrene obnovu”, poručili su tada iz Fonda za obnovu.

S druge strane, iz Gradskog stambeno komunalnog gospodarstva (GSKG) su to opovrgnuli i zatražili ispravak od strane Fonda.

“Grad Zagreb nije vlasnik zgrade na adresi Trg bana Josipa Jelačića 4. Konkretno, 11 prostora je u privatnom vlasništvu, četiri prostora su državnom vlasništvu (u posjedu Državnih nekretnina d.o.o.) dok samo jednim prostorom upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada”, navodi je Jakelić.

Također, vezano uz podupirače ispod oštećenih nadvoja na balkonima predmetne zgrade, uslijed čijeg pada je došlo do ozljeđivanja slučajnog prolaznika, ističe kako je postavljanje istih samostalno ugovorila predstavnica suvlasnika, a ne GSKG.

“Što se tiče potraživanja novčane pomoći za hitne i nužne sanacije, GSKG je prijavu za predmetnu zgradu prvi put predao 18. ožujka 2021. Sredinom travnja, nadležno Ministarstvo poslalo je obavijest Društvu da je predmet zagubljen uz molbu da ponovno izvrše prijavu, što su i učinili 20.04.2021”, istaknuo je Jakelić.


Komentari