FILOZOFSKI FAKULTET PRELAZI NA ONLINE NASTAVU: ‘Nismo dobili jasne upute nadležnih tijela’

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Studenti Filozofskog fakulteta u Zagreba od idućeg ponedjeljaka nastavu će pohađati na daljinu, odnosno online. Iako se prvo pisalo da će se COVID potvrde tražiti i od studenata koji će ulaziti u prostorije fakulteta, krajnja je odluka nešto drugačija.

“Od 15. do 26. studenog 2021. sva se nastava odvija isključivo online. Odlučili smo se za taj model jer nismo dobili jasne upute nadležnih tijela, a ne želimo ni studente ni zaposlenike u zadnji čas informirati o promjeni načina izvedbe nastave. Očekujemo daljnje upute mjerodavnih službi”, stoji u odgovoru kojeg potpisuje Ivana Vidović Bolt, o.d. prodekanica za nastavu i studente Filozofskog, piše 24 sata.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, poručuju da će od idućeg tjedna COVID potvrde morati imati javni službenici i namještenici,  a da učilišta odlučuju o tome trebaju li potvrde imati i studenti.

“Što se tiče studenata od početka godine postoji mogućnost da pojedino visoko učilište propiše obavezu posjedovanja COVID-potvrde za studente i to za dio ili cijelu nastavu, što su neka visoka učilišta i primjenjivala od početka školske godine. U kojem obimu će koji fakulteti propisati obavezu posjedovanja COVID-potvrde za studente, morat ćete pitati visoka učilišta”, poručuju iz resornog ministarstva.

Komentari