Filipović kod Mladenke Šarić: Ne bi me čudilo da Tomašević kaže da ima previše djece i da ne može izgraditi nove vrtiće

Foto: Mreža TV

Gradski zastupnik iz redova HDZ-a kao i njihov kandidat za gradonačelnika Zagreba te najnoviji član Nadzornog odbora Ine gostovao je u emisiji Homo politicus Mreže TV kod voditeljice Mladenke Šarić. Komentirajući aktualna politička pitanja Filipović se posebno osvrnuo na poteze gradonačelnika Tomaševića u sektoru demografije, naročite one ukidanje mjere-roditelj odgojitelj, kao i najave o izgradnji novih vrtića.

No, prije svega, komentirao je otkaze u Holdingu o kojima kaže da “građani sami mogu procijeniti stoji li iza tih poteza jedna ozbiljna ideološka podloga”.

Smatra Filipović da je Tomašević na čelu s Možemo pokazao ideološko opredjeljenje, posebice “kroz zapošljavanje u kulturi, pa otkaze u Holdingu”. Kaže da je tim potezima Tomašević pokazao svoje prave namjere.

Roditelji odgojitelji na koljenima

Zamoljen da komentira poziciju HDZ-a oko ukidanja mjere roditelj-odgojitelj, a posebice jer je u Skupštini svojedobno uvodio amandmane na predložene Bandićeve mjere, pojasnio je:

“Mjera je uvođena 2016., i tada je HDZ podupro tu mjeru, a 2019. Bandić je pokušao dovesti demografsku strategiju, ali je HDZ tu bio suzdržan.”

“Što se tiče mjere roditelj-odgojitelj naš je stav isti”, poručio je Filipović. “Tu mjeru treba revidirati, ali nikako ukinuti. Velik broj naših građana koristi tu mjeru, ne može ih se tako baciti na koljena.”

Nije realno da će se ti ljudi samo tako zaposliti, kaže Filipović, a u vrtićima nema mjesta kaže Filipović o najavama gradonačelnika Tomaševića da će izgraditi nove vrtiće.

Ne bi me čudilo da kaže da imamo previše djece

“Kada vidite životopis Tomaševića i njegove ekipe vidjet ćete da oni u životu nisu ništa izgradili već su organizirali kojekakve prosvjede”, rekao je Filipović voditeljici Mladenki Šarić.

“Prošli tjedan je Tomašević dao jednu čudnu izjavu kada je rekao da Zagreb ima previše auta, ne možemo izgraditi toliko cesta, pa me ne bi čudilo da kaže imamo previše djece, ne možemo izgraditi nove vrtiće”, odlučan je Filipović, pa napominje da Zagreb ove godine ima najveći proračun ikada.

“Usvojen je najveći proračun ikada, a najveća ušteda je ukidanje mjere roditelj odgojitelj. 280 milijuna je smanjeno u toj poziciji”, rekao je Filipović i rekao da taj potez pokazuje određenu bešćutnost aktualne gradske vlasti.

Osoba koja nema kompetencije

Tijekom gostovanja voditeljica Mladenka Šarić zamolila je Filipovića komentar na sve prozivke koje je doživio posljednjih godinu dana. Pa čak, navela je voditeljica, da je Filipović bio kandidat za uhljeba godine u jednoj online anketi.

“Nije važno što govori, nego tko govori. Ove priče su plasirali ljudi, malo sam proguglao, oni koji imaju prazne životopise. U svojim profesionalnim životima nisu napravili ništa što je vrijedno spomena ili su pak ispodprosječni životopisi, umjesto da se pitaju mogu li ja nešto napraviti”, rezolutan je Filipović.

Rekao je i kako ga to ne demotivira, već poručuje da će raditi i bolje i jače.

“Nakon što sam doktorirao sa 26 godina, četiri godine sam čekao na mjesto docenta”, ispričao je Filipović i kaže da ni tada nije odustajao.

O svojim pogreškama

O svom neuspjelom gradonačelničkom putu Filipović priznaje da je radio greške u kampanji, da je mogao i drugačije, ali smatra da mu je to – škola.

“Sve ovo što se meni stavlja na teret, Sarajevo, nepoznavanje ćirilice i moj glazbeni ukus, pa nisu to kriterij za ulazak u Inu”, smatra Filipović koji se nadovezao na članstvo u mnoštvu Nadzornih odbora, uključujući i onaj Ine i Hrvatskih šuma.

No, niti ta situacija u Filipovićevom političkom životu nije prošla bez greške, jer se u Hrvatskim šumama nižu afere, jedna za drugom.

“Situacija za koju me se optužuje u aferi Hrvatskih šuma s vjetroparkom Krš-Pađene, ona se dogodila prije nego što sam imenovan u Nadzorni odbor, prije toga se o tome nije raspravljalo”, poručio je Filipović i dodao kako je on sve anonimne prijave stavljao na Dnevni red Odbora.

Što se pak tiče uhićenja direktora Hrvatskim šuma, ističe Filipović, da se nikakav postupak protiv njega ne vodi.

“Možete slobodno pitati bilo kojeg od osam tisuća radnika Hrvatskih šuma o mojoj ulozi u toj tvrtki”, zaključio je Davor Filipović.


Komentari