SIRCROFEST privukao mnogobrojne građane (FOTO)

Sitana Omer

Savez udruga malih sirara RH „SirCro“ uz pokroviteljstvo i financijsku pomoć Grada Zagreba, u suradnji sa Savjetodavnom službom, Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Hrvatskim savezom uzgajivača ovaca i koza te Ministarstvom poljoprivrede, 6. i 7. studenog 2015. godine organizira Prvi hrvatski festival tradicijskih sireva u Zagrebu „SirCroFest“.

Festival je u petak otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u hotelu „International“, Zagreb. U subotu 7.11.2015. održat će se jednodnevna promotivno – prodajna manifestacija na Trgu bana J. Jelačića u trajanju od 9 do 17 sati. Građani su iskoristili sunčan dan i odlučili posjetiti ovu zanimljivu manifestaciju

sir1

Tijekom dana na Trgu bana J. Jelačića građani mogu degustirati i kupiti različite sireve iz cijele Hrvatske. Zagrepčani su očito veliki siroljupci.


sir3

sir2

Specijalan žiri sastavljen od predstavnika novinara, blogera i gastrostručnjaka pod vodstvom prof. dr. sci. Rajke Božanić ocijenit će sireve na licu mjesta i izabrati, po njihovom mišljenju, najbolji.
Degustacijom sirnih zalogajčića predstaviti će se Ugostiteljsko turističko učilište iz Zagreba, a provest će se i nagradna igra za građane u kojoj će trebati pogoditi težinu istarskog tvrdog kravljeg sira kojeg je za “SirCroFest” doniralo OPG-o Peršić iz Medulina, vlasnik Stancije Santa Marina, piše Zagreb.hr.

Građanin koji bude najbliže točnoj težini ovaj će sir dobiti za nagradu.

Komentari

loading...
-->