FEŠTALO SE U SESVETAMA Inspektori upali na zabavu, organizator dobio masnu kaznu

Foto: Pixabay/ Ilutracija

Kako bi utvrdili pridržavaju li se ugostitelji mjera Stožera, inspektori Državnog inspektorata u suradnji s policijom i  inspektorima Civilne zaštite tijekom prethodnog vikenda proveli su akciju s ciljem utvrđivanja navedenog.

Ukupno je provedeno 105 nadzora od čega na području Dalmacije 18, na području Zagreba 14, u Slavoniji 47, devet  u Istri i Primorju te 17 inspekcijskih nadzora na području Zagorja i Međimurja.

U šest inspekcijskih nadzora, utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, odnosno izdano je rješenje kojim se ugostitelju zabranjuje pružanje ugostiteljskih usluga izvan radnog vremena određenog odlukom Stožera. Za utvrđene povrede propisa turistički inspektori će podnijeti četiri optužna prijedloga mjesno nadležnim sudovima te su naplatili dvije kazne na mjestu izvršenja prekršaja.

Slijedom zaprimljene prijave obavljen je i inspekcijski nadzor na području Sesveta gdje se odvijala prava zabava u neregistriranom objektu. Tamo je zatečeno 50 osoba, a temeljem članka 9. st. 1. točka 3. Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti po službenoj dužnosti donijeto je usmeno rješenje o zabrani obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Sukladno vlasniku su oduzeti i predmeti koji su bili namijenjeni ili uporabljeni za počinjenje prekršaja te imovinska korist ostvarena prekršajem te će biti podignut optužni prijedlog prema nadležnom sudu. Propisana novčana kazna za fizičku osobu je u iznosu od 10.000,00 do 30.000,00 kuna, izvijestili su iz Državnog inspektorata i otkrili da su o navedenom obavijestili i Poreznu upravu Ministarstva financija radi postupanja iz njihove nadležnosti.

Komentari