Farmaceutski div Pfizer seli proizvodnju u Zagreb

FOTO: farmaceut.org

Zanimljivi smo i velikim farmaceutima – Pfizer je najavio premještanje proizvodnje u Zagreb!

Američki farmaceutski gigant, kompanija Pfizer, donio je odluku o zatvaranju proizvodnje u australskom Adelaideu, a  proizvodnju i proces provjere pretproizvoda ljekovite tvari PEGfilgrastima iz australskog Adelaidea preseliti u Zagreb.

Ova američka firma odlučila je prekinuti proizvodnju u predgrađu Thebarton australskog grada Adelaidea najkasnije do 2021. godine, želeći proširiti proizvodne kapacitete te dodatno stabilizirati proizvodne aktivnosti.


Pfizer je obavijestio javnost da će trenutnih 89 zaposlenika u australskom pogonu biti raspoređeni drugamo te da im radna mjesta ovim potezom nisu dovedena u pitanje.

Pfizerova glasnogovornica povodom ove odluke je izjavila: “Proizvodni pogon u Adelaideu proizvodi pretproizvod lijeka filgrastima koji dostavlja u Zagreb radi pegilacije i punjenja šprica.” Potvrdila i je najavljeno preseljenje: “Proizvodnja pretproizvoda filgrastima bit će premještena u Zagreb“, prenosi portal biopharma-reporter.com.

Ovom velikom najavom poništen je Pfizerov dosadašnji plan da uloži dodatnih 16 milijuna eura u proširenje proizvodnih kapaciteta dosadašnjeg australskog postrojenja.

>>> MALA ZEMLJA, VELIKI LJUDI: Hrvatski studenti farmacije najbolji na svijetu

Komentari