FANTASTIČNE VIJESTI: Zagrepčani će od idućeg tjedna ponovno moći u posjete u gradske domove za starije

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Posjeti korisnicima domova za starije osobe uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera dozvoljeni su od 18. svibnja sukladno novim Uputama pružateljima usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi radi sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19  koje su donijeli Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

Epidemija korona virusa izvanredna je situacija koja predstavlja novi izazov u skrbi za starije osobe, a ujedno nosi i veliku društvenu odgovornost. Zaštita zdravlja osoba starije životne dobi, kao najosjetljivijeg dijela populacije, trenutno je najveći prioritet na koji su domovi za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba dosad uspješno odgovorili. 

Vjerujemo kako se članovi obitelji i prijatelji izrazito raduju posjetu korisnicima domova za starije osobe, ali prije svega, napominjemo kako je s ciljem zaštite zdravlje korisnika, odgovorno ponašanje članova obitelji i prijatelja korisnika izrazito važno. Iako je ublažavanje epidemioloških mjera u tijeku, rizik od zaraze još uvijek postoji, a zajedničkim djelovanjem djelatnika, korisnika te članova njihovih obitelji i prijatelja navedeni rizik može se prevenirati, napisali su iz Grada Zagreba u svojem priopćenju. 

Stoga iz Grada apeliraju na posjetitelje korisnika domova za starije osobe da se prethodno konzultiraju sa stručnim djelatnicima domova za starije osobe oko dogovora vezano za termin i način odvijanja posjeta. 

Otvaranjem domova za starije osobe za posjetitelje zaštita zdravlja korisnika postala je odgovornost svakog od nas pojedinačno, a samo odgovornim ponašanjem možemo zaštiti naše najstarije sugrađane.


Komentari