Facebook se na svoj način uključio u borbu protiv koronavirusa

Pixabay

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, na svom se Facebook profilu oglasio po pitanju koronavirusa i utjecaju koji društvene mreže imaju na isti.

Tako tvrdi kako ova društvena mreža unazad mjesec dana surađuje sa zdravstvenim vlastima kako bi zajedničkim snagama stali na kraj lažnim vijestima i nepotrebnom širenju panike.

Jedno takvo oruđe pretraživač je ove društvene mreže koji će vas, ukoliko pretražite koronavirus, preusmjeriti na službene stranice Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) ili na lokalne vijesti.

S druge strane, osvrnuo se i istaknuo kako surađuju i s drugim organizacijama kako bi korisnicima na dohvat ruke bile točne i aktualne informacije koje će uz pomoć besplatnih oglasa, koje je Facebook osigurao Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, biti dostupne većem broju ljudi.

Sukladno tome, ova će društvena mreža uklanjati sve lažne tvrdnje te teorije zavjere, a blokirat će sve one koji se žele okoristiti trenutnom svjetskom krizom tvrdeći kako posjeduju lijek za bolest.

Na ovaj način, navodi, društvene će mreže održati svoju ključnu ulogu jer će i dalje povezivati ljude, bez obzira nalaze li se oni, ili njima najbliži, u izolaciji.


Komentari