Evo zbog čega ne trebate nikada putovati besmislenim HŽ- om: Kupila kartu za vlak Zagreb- Split i gadno požalila

HŽ na svojim stranicama promovira putovanje do Splita vlakom za 120 kuna u jednom smjeru, no jedna putnica se  neugdno iznenadia kad je doznala da ide autobusom. Prije toga, nekoliko je puta provjeravala ide li vlak, a na informacijama je dobila potvrdan odgovor uz opasku kako je “sve ok”.

Osim toga, iznenadila ju je i činjenica da s Glavnog kolodvora dva busa putuju u Split, od čega jedan vozi direktno, dok drugi staje na usputnim stanicama. Također, iako joj je na informacijama rečeno da u busevima postoje WC – i, njih naravno, nije bilo.

Prenosimo njezinu priču koju je opisala na Facebooku.

“Ove godine odlučili smo od Zagreba do Splita ići vlakom. Brzi vlak Zagreb – Split vozi 6 sati, lijepa prilika za vidjeti našu Full of life Hrvatsku iz druge perspektive.

Kupili smo karte na ljetnoj akciji: jednosmjerna karta 120 kuna. Još smo i rezervaciju na sjedala dobili. 😂


Gospođa na šalteru mi je rekla da je sve ok, da vlakovi voze normalno, nema radova na tom dijelu. Ali, svejedno išla sam pitati još jednu ženu na Informacijama kakva je situacija.

Ona: ‘Ne, sve je ok. Vlakovi voze i sve ok.’

Ja: ‘I niste imali problema u zadnje vrijeme.’

Ona: ‘Ne, vozi sve ok.’

Ja: ‘I vlakovi se ne kvare i ne prebacuju ljude u buseve?’

Ona: ‘Ah to, da kad se pokvare onda da, al bus vam je suuuuuperrrr, bolje nego vlak.’

Ja: ‘Ali ja želim putovati vlakom, ali ne busom. Šokirana sto mi zena iz HŽ-a nudi bus kao bolju vrstu prijevoza.) Dobro, a koliko često se kvario u zadnjih 6 mjeseci?’

Ona: ‘Ah recimo svaki 4. ili 5. dan prebacuju putnike u bus koji vozi direktno za Split. Ali ne brinite, bus je super, ima i wc koji radi. Ti vlakovi nisu predviđeni za tako duga (?) putovanja i bolje vam je putovati noćnim vlakom, ovi se jako često kvare.’

Ja: Sok i nevjerica, al odlučim kupiti karte jer ako slučajno neće voziti bus prebacit će putnike u bus koji vozi direktno..

Danas, dan putovanja
Zovem informacije da pitam je l’ sve ok, poznavajući HŽ vrlo sam skeptična.
Informacije: ‘(Nakon par minuta provjeravanja koje me košta 3 kn/min) Da, da danas idu busevi. Jedan direktno, a drugi staje na svakom kolodvoru.’
Ja: (duboko dišem) Koji od buseva ide direktno?
Informacije: Otkud bi ja to trebala znati?
Ja: Sok i nevjerica.
Provjerim na netu vlak nije vozio ni jučer, neće ni sutra”, napisala je.

 

“Danas, na kolodvoru
Na informacijama: ‘A da, danas (kao da i jučer nije bilo tako) putnici idu busom. Bus je super, vozi direktno, ima wc.’

Danas, kod vozača
Dva su busa. Jedan ide direktno, drugi staje na više perona. Kako se bira tko će ući u koji – tko prvi njegova djevojka.
Pitam šofera je l’ radi wc, rekla mi žena na informacijama 5 puta da radi. Šofer: ‘Naravno da ne radi wc. Normalno da vas lažu, lažu cijelo vrijeme’, napisala je putnica HŽ-a na svojem Fejsu.

Komentari

loading...
-->