Evo zašto je ZET-ova linija 234 jedina svijetla točka javnog prijevoza

Foto: Facebook

Dok je ZET često na udaru kritika, neki su ipak zadovoljni kako funkcionira.

Javni prijevoz često je na udaru kritika javnosti i građana. Dio građana putuje svakodnevno na posao po sat i pol, dok se neki voze autobusima ‘iz pakla’.

Na udaru kritika često su i sami vozači te kontrolori karata. Ipak, jedna je naša čitateljica odlučila pohvaliti jednu liniju s kojom je iznimno zadovoljna. S obzirom na stalne udare kritika, neobično je da netko odlučio pohvaliti ZET.

Njezinu poruku prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

s obzirom na puno negativnosti u javnom prijevozu, voljela bih istaknuti jedan svijetli primjer koji bi trebao biti primjer svima. Grad Zagreb ima puno loših prometnih rješenja no ZET-ov autobus 234 pun je pogodak.

Vozači ovog autobusa su korektni, nikada nisu bili neugodni, a svi uredno ulaze na prva vrata i plaćaju svoju kartu.

Ono što bih posebno pohvalila je činjenica da iz centra grada do ‘periferije’ putuješ samo 20 minuta. Kada čitam kako veliki dio građana dugo putuje za samo manju udaljenost, šokiram se.

Na ovu me poruku potaknula nedavna priča o povezanosti Gajnica i Jaruna, pa eto primjera radi – moguće je napraviti funkiconalnu liniju.’

Portal zagreb.info već je pisao o brojnim ZET-ovim linijama kojima je česta praksa “preskočiti” vozni red, ali i o vozačima koji voze kao da se utrkuju i u busu imaju vreće krumpira, a ne ljude. Iz tog je razloga od velike važnosti da u javnom prijevozu imamo liniju koja može biti odličan primjer linije koja dobro funkcionira i kojom su građani zadovoljni, što zbog prometne povezanosti, što zbog zadovoljnih građana.

I jedna je linija nada da će tako javni prijevoz u Zagrebu početi funkcionirati u bližoj budućnosti.


Komentari