Evo tko će dobiti najviše! Uskrsnice stižu radnicima Holdinga, Grada Zagreba, HRT-a…..

commons.wikimedia.org

Unatoč korona krizi, uskrsnice će i ove godine obradovati zaposlenike državnih firmi. Većina bonusa iznosi do 600 kuna, jer taj iznos ne prelazi oporezivu granicu. Zanimljivo, najveće uskrsnice dobit će djelatnici Hrvatske pošte, a najmanje na HRT-u.

HRT – bon od 300 kuna

Gotovo tri tisuće zaposlenika Hrvatske radiotelevizije dobit će poklon od firme za Uskrs, no ipak u skromnom iznosu nego što su to isplatile ostale javne tvrtke.

“HRT će isplatiti uskrsnicu u vidu primitka u naravi – bon 300 kn po radniku, u skladu s Kolektivnim ugovorom za radnike/ce HRT-a”, poručili su.

Grad Zagreb – 600 kuna

Službenici i namještenici u gradskim upravnim tijelima, Javna vatrogasna postrojba, djelatnici koji obavljaju poslove za vijeća, kao i predstavnici nacionalnih manjina Grada Zagreba obradovat će uskrsnica u iznosu od 600 kuna.

“Pravo primitka dara u naravi u visini od 600 kuna prigodom uskrsnih blagdana imaju i zaposlenici u ustanovama predškolskog odgoja i ustanovama kulture kojima je osnivač Grad Zagreb temeljem njihovih Kolektivnih ugovora”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Zagrebački holding – bon od 600 kuna

Zagrebački holding djelatnicima poklanja bon u iznosu od 600 kuna.

“Radniku će se za Uskrs dati dar u naravi u najvećem jednokratnom iznosu, čija vrijednost ne prelazi iznos na koji se prema propisima plaća porez. Konkretno, radi se o bonu u vrijednosti od 600 kuna. O odabiru ponuda odlučuju sindikalni povjerenici”, kazali su iz Holdinga.

Hrvatska pošta – 1000 kuna

Čak tisuću kuna iznos je kojim Hrvatska pošta nagrađuje svoje djelatnike za Uskrs.

“Sukladno važećem Kolektivnom ugovoru, HP je pripremila i osigurala sredstva za isplatu jednokratne prigodne nagrade u iznosu od 1000 kuna za sve radnike. Prigodna nagrada bit će isplaćena 1. travnja”, poručili su iz Ureda za korporativne komunikacije.


Komentari