Evo što se dogodilo gospođi kojoj je par minuta prije prvog dana na novom poslu pomogao Tomašević

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević par minuta je zakasnio na današnju primopredaju dužnosti zagrebačkog gradonačelnika, pa se novinarima zbog toga smjesta i ispričao, objašnjavajući kako je razlog kašnjenja taj što je priskočio u pomoć jednoj gospođi koja je pala u nesvijest na tramvajskoj stanici kod Cibone.

“Dogodilo se da je jednoj gospođi pozlilo na tramvajskoj stanici, na Savskoj kod Cibone. Druga gospođa joj je odmah pomogla, a kad sam došao, nazvao sam Hitnu i čekali smo je”, rekao je Tomašević koji je na primopredaju vlasti u Poglavarstvo stigao tramvajem.

Foto: Zagreb.info

Ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu pomoć grada Zagreba prof. dr. Žarko Rašić za Index je potvrdio da je Hitna pomoć na lice mjesta stigla između 7 i 8 ujutro, točnije na tramvajsku stanicu kod Cibone, nakon što su zaprimili poziv da je gospođi pozlilo.

“Hitna je intervenirala na toj lokaciji. Riječ je o gospođi koja je kolabirala i ona je odvedena u prostorije Nastavnog zavoda za hitnu pomoć te je kasnije puštena. Hitna je došla na dojavu građana, ne znamo do koga je došao poziv”, rekao je. Kako doznaju, riječ je o gospođi srednjih godina.


Foto: Zagreb.info

Tomislav Tomašević se danas nakon sastanka u gradskoj upravi s Jelenom Pavičić Vukičević još jednom osvrnuo na jutrošnji događaj zbog kojeg je malo zakasnio, pa je zahvalio svima koji su nesretnoj gospođi priskočili u pomoć.

“Još jednom se ispričavam na jutrošnjem kašnjenju, mislim da ste doznali o čemu je riječ. Stvarno zahvaljujem drugoj gospođi koja je izašla iz tramvaja i pomogla da se gospođa, kada je pala u nesvijest, dodatno ne ozlijedi. To je baš neki duh pomoći i solidarnosti koji krasi Zagreb i volio bih da ga krasi i dalje. Još jednom joj ovim putem zahvaljujem na tome, a isto tako zahvaljujem i Hitnoj koja je stigla za 15-ak minuta i nadam se, vjerujem da će biti dobro”, rekao je novi gradonačelnik.

Komentari