Evo što radi ministrica VESNA PUSIĆ dok Hrvatsku TRESE IZBJEGLIČKA KRIZA! (FOTO)

Facebook

Tužno i žalosno, već se u samom startu možemo pomiriti s time kako borba za hrvatske nacionalne interese neće postojati. Prošetala ih je Pusić špicom pa su se negdje izgubili.

Da je suditi po izrazu lica ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić, nitko ne bi rekao da Hrvatsku, ali i cijelu Europu trese izbjeglička kriza, kriza s kakvom se nismo susreli od kraja Drugog svjetskog rata. Opuštena i ležerna tako je prošetala zagrebačkom špicom, a rješavanje problema izbjeglica ostavila za neku drugu priliku (barem se tako čini).

unnamed (4)

S druge strane, vidjeti ministricu ovako opuštenu i ležernu dok se državu nalazi u doslovno izvanrednoj situaciji, a odgovor na pitanje kako riješiti problem izbjeglica se ne nazire, ne odaje kako je riječ o odgovornoj političarki, a kamoli relevantnoj kandidatkinji za glavnu tajnicu UN-a. Zašto? Naime, upravo u trenutku (fotografija je snimljena 19. rujna na Cvjetnom trgu)  dok je ministrica šetala Zagrebom, u nekim dijelovima Hrvatske događao se pravi kaos, točnije sve od Tovarnika do Belog Manastira pa  sve do graničnog prijelaza Bregana.

Međutim, možda se upravo iz ove lagane šetnjice može dosta toga isčitati. Je li Pusić to digla ruke od nacionalne politike jer zna kako joj je mjesto u UN-u zagarantirano pa joj više nije važno što će njezini potencijalni birači i stranačke kolege reći o njoj i njezinim postupcima? Kako je ovaj scenarij moguć potvrđuju i stalne kritike i opužbe na račun Milanovićevog ”Plana B” koje pljušte sa svih strana, a na koje Vesna Pusić ne reagira, kao da ju ne zanimaju. Ipak, možda je ovo samo još jedna potvrda kako odnosi na realciji Milanović-Pusić već duže vrijeme nisu na zavidnoj razini te kako Pusić zaista planira napustiti HNS i nacionalnu politiku. Upravo zato si je čini se, dala oduška.

Jedino što zabrinjava je činjenica kako će nas vrlo vjerojatno, ovakva osoba zastupati u jednom važnom međunarodnom tijelu kao što su Ujedinjeni narodi. Tužno i žalosno, već se u samom startu možemo pomiriti s time kako borba za hrvatske nacionalne interese neće postojati. Prošetala ih je Pusić špicom pa su se negdje izgubili…

>>> POLJAK KOJI JE UŠUTKAO EUROPU! Hoće li netko od Hrvata Europi pojasniti tko su ratne izbjeglice? (VIDEO)

>>> PROVEDETE LI JEDAN DAN S MIGRANTIMA, O NJIMA VIŠE NEĆE MISLITI ISTO: O ovome mediji šute!

>>> Domazet-Lošo: ‘OVO je tek početak, HRVATSKA POTPUNO NESPREMNA, to je preslagivanje geopolitičke karte svijeta’

 


Komentari