EVO ŠTO O BANDIĆEVOJ SMRTI KAŽE POLICIJA! Sve je više verzija kobne noći, a jedan detalj ‘bode u oči’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Intrige oko kobne noći kada je preminuo gradonačelnik Milan Bandić i dalje ne prestaju. Podsjećamo, prvo je u javnost puštena informacija da je Bandić umro u svom stanu u Bužanovoj ulici, a potom je “isplivala” verzija da je bio kod prijatelja Sergija Ivanovića na Vrhovcu, odakle je prebačen u bolnicu gdje je preminuo. No, prije nekoliko dana ponovno je došlo do izmjena nemilog scenarija.

Hitna pomoć je 27. veljače po zagrebačkog gradonačelnika došla na adresu gdje posljednjih mjeseci živi njegova bliska suradnica Natalija Prica, kako je Indexu potvrđeno iz pouzdanog i vrlo upućenog izvora. Riječ je o stanu na Vrhovcu, točnije na adresi I. Vidovčica 24.

Isti portal piše kako su prijatelji prvo tvrdili da su zvali hitnu pomoć, ali Index doznaje da su zvali direktno ravnatelja zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarka Rašića te da je on odmah nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći.

Zašto nije direktno pozvana Hitna, nego je poziv išao prema ravnatelju Hitne, s kim je zapravo Bandić proveo zadnje sate, je li Hitna mogla doći prije i pružiti Bandiću pomoć na vrijeme – sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora.

Index je kontaktirao Rašića i upitao ga na koju je točno adresu te noći stigla hitna, no rekao da na pitanja ne može odgovarati bez dozvole Grada Zagreba.

“Ured za informiranje meni daje dozvolu smijem li ili ne smijem odgovarati na upit. Dosad mi nisu dali dozvolu da odgovorim na to pitanje. Inače, prije godinu dana je došla odluka iz Grada da se ne dozvoljava samostalno istupanje u javnost”, objasnio je Rašić.

Spomenuti portal potom je kontaktirao MUP kako bi ih upitao provode li istragu oko  okolnosti Bandićeve smrti, pozivajući se na vrlo važan djelić Kaznenog zakona.

“Tko ne pruži pomoć osobi u životnoj opasnosti, iako je to mogao učiniti bez veće opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”, piše u članku 123.

Policija smatra da u Bandićevoj smrti nema elemenata kaznenog djela.

“Iz do sada poznatih okolnosti ne proizlazi da bi smrt u konkretnom slučaju nastupila kao posljedica kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti, stoga policija u ovom trenutku nema zakonske osnove temeljem koje bi provodila određene provjere”, stoji u odgovoru MUP-a za Index.

 

 

 


Komentari