Evo što kažu iz ZET-a o proceduri i kontroloru koji je iz tramvaja izbacio bolesnog starca

FOTO: Zagrebački Holding

U četvrtak u jutarnjim satima Zagrepčanka Ana Marija opisala je na svom Facebooku profilu neugodnu scenu na tramvajskoj liniji broj sedam. Naime, kako je napisala, u četvrtak 16. kolovoza u jutarnjim satima kontrolor je iz tramvaja izbacio vidno bolesnog i iznemoglog starca koji je prosio, no pritom ga nije ni upitao za kartu. Putnici su, dodaje građanka, bili spremni pomoći starcu i nikome nije smetao.

Kontroloru koji je sad iz sedmice izbacio vidno mentalno bolesnog i iznemoglog starca koji je sa suznim očima pitao ljude koju kunu za kruh od srca želim da mu se jednog dana dogodi isto. Nikome nije smetao, ljudi su mu dalu koliko su mogli. Kontrolor ga nije niti pitao za kartu, samo ga je na stanici izgurao van, opisala je Ana Marija.

Obratili smo se i ZET-u kako bismo provjerili je li ovo uobičajen način reagiranja njihovih zaposlenika na osobe koje prose u zagrebačkom javnom prijevozu, uz upit provjeravaju li kontrolori u takvim slučajevima posjedovanje ZET-ove prijevozne karte.

Njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

U potpunosti shvaćamo navedenu neugodnu situaciju, a u kojoj se zateknu putnici u našim vozilima.


Zagrebački električni tramvaj posebnu pozornost posvećuje sigurnosnim i ostalim aspektima u našim vozilima.

Sukladno internim aktima, ukoliko putnik čini štetu na tramvaju ili onečišćuje unutrašnjost, ometa rad prometnog radnika, ugrožava sigurnost vožnje, sigurnost osoba i imovine ili se nedolično ponaša, vozač (službena osoba prijevoznika) ga mora upozoriti da to ne čini jer će tražiti intervenciju službenih osoba za održavanje javnog reda i mira.

Unatoč našim stalnim naporima, te učestalom suradnjom s Gradskim komunalnim redarstvom i ostalim resornim institucijama još uvijek se slična događanja ponavljaju u našim vozilima.

Svakodnevno se moraju uložiti i dodatni napori kako bi kvaliteta prijevozne usluge bila na zadovoljavajućoj razini, jer imperativ svakog prijevoznika je zadovoljstvo korisnika prijevoznom uslugom.

Zahvaljujemo na razumijevanju, uz naša nastojanja da postojeći riješimo problem na obostrano zadovoljstvo.

Komentari

loading...
-->