Evo što će raditi Pavle Kalinić nakon što mu je Tomašević ukinuo ured

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Idući tjedan, gradonačelnik Tomislav Tomašević predstavit će velike planove po pitanju gradske uprave. Upravo će to biti tema na Gradskoj skupštini, a dosad je poznato da će se 16 od 27 gradskih ureda ostati. O navedenom je za HRT govorila Tomaševićeva zamjenica Danijela Dolenec koja ističe kako je to prvi korak ka “dubinskom preustroju”.

Cilj im je da uprava bude “učinkovitija, djelotvornija i bolje koordinirana”. Dodaje i da je novi ustroj prilika da se raspišu javni natječaji. Otkrila je da ima onih koji su nezadovoljni ovom promjenom, ali da će se stvari nakon ovoga mijenjati na bolje.

“Ono što smo dosada primijetili je dosta napuhan rukovodeći kadar. Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110. Mislimo da jedna od stvari koje će se postići novim ustrojem je značajno smanjenje rukovodećeg kadra”, kaže Dolenec.

Ukida se i čuveni ured za upravljanje hitnim situacijama, a njegov dosadašnji pročelnik Pavle Kalinić, kako doznaje RTL, odlazi u privatne vode.

Pojedini uredi će se i spojiti, a to su primjerice socijalni i zdravstveni. Tomaševićeva zamjenica navodi kako su obnovu istaknuli s ciljem da se taj proces ubrza. Što se tiče zaduženja, kaže da nisu ugrožene plaće, a nije ni u planu povećanje cijena za građane.

Komentari