Evo kako Rotary klubovi pomažu u doba korona-krize!

U tradicionalnom duhu rotarijanstva, individualni članovi dvadesetak hrvatskih Rotary klubova organiziranom akcijom pod nazivom Fast Rotary Squad prikupili su sredstva za proizvodnju zaštitnih vizira. Zaštitni viziri su testirani i odobreni od strane zdravstvenih djelatnika, a pružaju učinkovitu zaštitu medicinskom osoblju na prvoj liniji borbe protiv infekcija COVID-19.

U tijeku je dostava doniranih zaštitnih vizira u 17 zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske (KB Dubrava, NZJZ Andrija Štampar u Zagrebu, Pedijatrija KB Rijeka, KBC Osijek, KBC Split, Opće bolnice u Sisku, Varaždinu, Zadru, Puli i Čakovcu, Domovi zdravlja i ordinacije primarne zdravstvene zaštite u Lošinju, Imotskom, Kaštelima, na Braču i Hvaru…).

Dr. Rado Žic, član stožera u KB Dubrava koji su među prvima dobili vizire istaknuo je: „Liječnici i ostalo medicinsko osoblje su jako zahvalni svima koji su pomogli da se opremimo kako bismo mogli sigurno pomoći bolesnicima. Mi imamo odlične liječnike i sestre, ali bez opreme bi se nepotrebno izlagali i svaki koji se razboli je jedan manje koji može pomagati bolesnicima.“

Vizire proizvodi tvrtka Ratka Čoporde rotarijanca iz Samobora koji je naglasio kako je ovo pravi primjer rotarijanskog služenja zajednici i zajedničke borbe protiv ove epidemije.


Komentari