Evo kako je jedan ZET-ovac malenom gestom uljepšao dan putnicima

FOTO: Facebook/ Zakaj volim Zagreb

Vozači tramvaja nemaju puno prilika za interakciju s putnicima.

Mnogi od nas gotovo svakodnevno koriste javni prijevoz, ali često u ušima imamo slušalice i koncentrirani smo samo na cilj do kojeg želimo stići. Tako većinu vremena isključujemo ljude i događanja oko sebe, no nekada nije loše izvaditi te slušalice iz ušiu i obratiti pozornost na svijet oko sebe.

Upravo zato što je obraća pažnju, jedna putnica uočila je nešto što joj je popravilo dan i zbog čega je još više zavoljela Zagreb.

” [TRG BANA JOSIPA JELAČIĆA, 29.03.2017.]

Meni je ovu srijedu uljepšao vozač ove ZET-ove 14-ice koja je krenula s Mihaljevca u 11:55. Kao prvo, čitajući novine posljednjih tjedana, odlučila sam ne kupovati karte od vozača jer im to oduzima vrijeme i smanjuje koncentraciju (barem tako pišu kolege novinari), ali sam danas bila u cajtnotu, nisam stigla na kiosk, pa sam gospodina vozača ljubazno zamolila dvije karte od 4 kune. Dao mi ih je, odgovorila sam “hvala”, vratio mi je kusur i uzvratio “hvala vama”.


To se bas više i ne moze često čuti, pa je tu zaradio moj prvi plus!

A onda je na stanici kod Male scene u tramvaj htio ući stariji gospodin paraplegičar u kolicima. Pošto na stanici nije bilo nikoga osim jedne gospođe, izašao je van, unio gospodina u kolicima u vozilo, a na stanici u Draškovićevoj opet ga je iznio van iz tramvaja. I sve je to učinio bez ikakvog mrskog izraza lica, bez prigovaranja. Drago mi je vidjeti da u mom rodnom gradu ima onih koji su pristojni i spremni pomoći. Zato ima i nas koji smo spremni pohvaliti te male, ali lijepe geste”, napisala je iznad fotografije tramvaja.

FOTO: Facebook/ Zakaj volim Zagreb
FOTO: Facebook/ Zakaj volim Zagreb

ZET-ovci često Zagrepčanima nisu omiljeni, ali tu i tamo nađe se poneki koji će pokazati da nisu oni svi tako loši kako mnogi misle. Tu i tamo doći će neki koji će osvjetlati obraz i vozačima i kontrolorima, al ono najvažnije, uljepšat će dan putnicima i vratiti im vjeru u dobrotu i ljudskost. 

>>> Kako su putnik i ZET-ov vozač spasili večer: ‘Neznani junače iz busa garažnog broja 201 – hvala ti!’

Komentari