Evo kada bi se mogla vratiti AstraZeneca! Šostar poručio: ‘U Zagrebu želimo cijepiti do deset tisuća ljudi dnevno’

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL/ Ilustracija

“Jučer smo cijepili 4679, danas ćemo oko 4300-4400 ljudi. Cijeli program ide izvrsno, planiramo ga brzo proširiti, kako na Velesajmu, tako i na grad Zagreb. Sutra imamo koordinaciju s ravnateljima domova zdravlja i koordinatorima po domovima.

Cilj je u sljedećih deset dana pregrupirati se i organizirati kako bismo u Zagrebu dnevno mogli cijepiti deset tisuća ljudi”, rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ”Dr. Andrija Štampar” za Dnevnik HRT-a.

Danas, 23. travnja, na Velesajmu cijepljenje traje od osam do 13 sati, a cijepit će se Pfizerovim cjepivom. Od ponedjeljka, 26. travnja, cijepljenje će se provoditi od 13 do 19.30. Idućih dana cijepit će se dvokratno.

“U ponedjeljak i utorak građani će se cijepiti AstraZenecom. Očekujem jako dobar odaziv”, izjavio je Šostar te otkrio što će se dogoditi ako ostane – previše AstraZenece.

“Idući tjedan bismo trebali, u ponedjeljak, dobiti 18.000 doza Pfizera. U utorak, srijedu bismo trebali dobiti još AstraZenece. Trebamo dobiti 3500 doza Moderne i 1350 doza Johnson&Johnsonova cjepiva, to bi trebalo biti dovoljno da pokrijemo one dane do kraja tjedna”, uvjerava.


Komentari