Evo gdje na posljednji počinak odlazi legendarni rukometaš i trener Zlatko Saračević

Igor Kralj/PIXSELL

Legendarni hrvatski rukometaš i trener Zlatko Saračević preminuo je u nedjelju u 60. godini života, a poznato je i kada će biti posljednji ispraćaj sportaša.

Pošto su mu otac i majka kremirani na Mirogoju, kako je potvrdio njegov stric za 24sata, tako će i Zlatka svi oni koji misle da to trebaju učiniti, moći ispratiti upravo na glavnom zagrebačkom groblju u četvrtak u 15 sati uz poštivanje epidemioloških mjera držanja distance i nošenja zaštitnih maski.

Zlatko Saračević preminuo je u bolnici u Koprivnici nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

Velikan hrvatskog rukometa žestoko je proslavio pobjedu vrijednu naslova. Nije mu bilo lako u zadnje vrijeme, a odmah nakon proslave stigle su teške vijesti iz Koprivnice. Naime, odmah nakon što će dati sljedeću izjavu mu je pozlilo nakon čega je nastala prava drama, a kola hitne pomoći prevezla su ga u koprivničku bolnicu.

“Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo”, rekao je Saračević.

Saračević je s jugoslavenskom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

S hrvatskom reprezentacijom je olimpijski pobjednik iz Atlante 1996., svjetski doprvak sa Svjetskog prvenstva na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.[1] 1992. i 1993. klupski europski prvak s RK Zagrebom. Kao član reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.


Komentari