ESKLUZIVNO Roditelji odgojitelji iz udruge HURO predaju tužbu Visokom upravnom sudu, a evo što će još tražiti

Foto: Screenshot

Udruga HURO koja okuplja roditelje – odgojitelje krenula je u svoju pravnu bitku protiv odluke Gradske skupštine o ukidanju te mjere. Danas u 11 sati Visokom upravnom sudu predat će tužbu protiv Grada Zagreba, a uoči predaje predsjednica udruge HURO objasnila nam je da će osim tužbe predati i poseban prijedlog koji bi roditeljima trebao olakšati već dovoljno teško razdoblje:

“U sklopu predaje zahtjeva općeg akta Visokom upravnom sudu kojim tražimo ocjenu zakonitosti i ustavnosti ukidanje mjere roditelj – odgojitelj prilažemo i prijedlog u kojem tražimo obustavu akta” rekla nam je Ana Marija Berbić Lacko.

Jednostavnije, objasnila nam je, roditelji odgojitelji okupljeni u udruzi HURO traže da ako Visoki upravni sud do 30. travnja ne donese konačnu presudu traže da se donese privremeno rješenje kojim će se omogućiti nastaviti korištenje mjere za sve korisnike sve dok se ne donese konačna odluka.

To znači, poručuje predsjednica udruge HURO Ana Marija Berbić Lacko, da će svi korisnici mjere roditelj – odgojitelj imati pravno na mjesečne isplate sve dok Visoki upravni sud ne presudi drugačije.

“Želimo da sve bude pravedno, u pravu znamo da jesmo i dalje ćemo djelovati kroz Skupštinu Zagreba”, najavila je Berbić Lacko.

Foto: HURO

Oporba u napadu

Potvrdila nam je i kako njihova borba nije gotova, već da će pravdu osim na Sudu tražiti u Gradskoj skupštini. Naime, BM 365 Stranka rada i solidarnosti u javno savjetovanje uputila je i Nacrt odluke kojom se traži poništenje odluke Skupštine o ukidanju mjere.

Javno savjetovanje traje 30 dana, tako da bi se o njihovom Nacrtu trebalo razgovarati na sjednici Gradske skupštine u veljači.


Komentari