Esih demantirala navode: Evo što se krije iza poziva na prosvjed protiv Istanbulske konvencije

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Bruna Esih, saborska zastupnica Nezavisnih za Hrvatsku, demantirala je u srijedu medijske objave o svom Facebook pozivu građanima na veliki prosvjed u Zagrebu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, te ističe da ne zna tko stoji iza poziva na prosvjed i s kojim namjerama.

Za sada, dok ne znam tko su organizatiori ni inicijatori i koje su njihove namjere, ne mogu podržati prosvjed, a još manje pozivati bilo koga, izjavila je Eish za Hinu nakon što su pojedini mediji prenijeli poziv na ulicu upućen protivnicima ratifikacije, objavljen na neslužbenoj Facebook stranici potpore Bruni Esih.

Na toj stranici građane se poziva na veliki prosvjedni skup protiv ratifikacije konvencije, u subotu, 24. ožujka, na Trgu bana Josipa Jelačića, s početkom u 11 sati. Iako je na Facebook stranici na kojoj je poziv objavljen jasno navedeno da se radi o stranici potpore, to, kaže Esih, nije zaustavilo neke medije da taj poziv prenesu kao njezin.

Bruna Esih naglašava da razumije zabrinutost i ljutnju građana jer je upravo na tom tragu i upozoravala u raspravama koje su se vodile u javnom prostoru vezano uz Istanbulsku konvenciju. No niti ona osobno, niti ostali akteri koji su sudjelovali u tim prethodnim raspravama, ne znaju tko stoji iza poziva na prosvjed i s kojim namjerama.

Ne znam na koji ga se način to misli učiniti, ni u čije ime. No ako se pokaže da ga se misli voditi na tragu prethodne rasprave u javnosti, da će uključiti i druge aktere koji su u njoj sudjelovali te da će biti u interesu hrvatskog naroda, onda bismo mogli razmišljati da damo svoju potporu najavljenom skupu, rekla je Esih.

Pod tim akterima, pojašnjava, misli na niz ozbiljnih političkih čimbenika i stranaka koji su se posljednjih dana usprotivili toj ratifikaciji, među ostalima na udrugu U ime obitelji, Hrast, te niz europarlamentaraca među kojima je i Marijana Petir.

“To su ljudi koji su na jedan ozbiljan način artikulirali stavove o Istanbulskoj konvenciji, uz Neovisne za Hrvatsku koji su o tome već i ranije prije progovarali u Saboru prije nego što se digla bura koju je inicirao premijer svojim najavama da će konvencija uskoro doći na Vladu, a potom i u Sabor”, rekla je Esih.


Komentari