Erste banka pokušala se opravdati zbog plakata: Je li im uspjelo?

Facebook/Ja Zmaj

Napokon je poznat autor spornih plakata.

U Zagrebu su se prije tri tjedna pojavili plakati s porukom “Naša zemlja treba ljude koji vjeruju u sebe”. Poruka je izazvala žestoke reakcije građana, a reklamna kampanja naišla je na žestoku osudu javnosti.

Građani su špekurali tko stoji iza plakata koji je razbijesnio Zagrepčane, ali i stanovnike drugih gradova. No, bilo je i onih koji su autore javno prozvali putem društvenih mreža i “spustili” im tako da su dopisali poruke koje stvaraju realniju sliku naše zemlje.

Naime, nepoznati građanin odlučio je uz spomenutu poruku dopisati imena zemalja Irske i Austrije, “novih domovina” mnogih Hrvata.

>>> (FOTO) Ovi jumbo plakati izazvali su žestoke reakcije građana

Sada je poznat i sam autor spornih plakata – Erste banka – koja se oko istog i očitovala:

Dosad već vjerojatno znate tko potpisuje poruku koja je prije tri tjedna osvanula u hrvatskom medijskom krajoliku. Mnogi od vas to su razdoblje iskoristili za njezinu kreativnu adaptaciju i na tome vam zahvaljujemo.

Želimo otvoren i inkluzivan prostor za napredak. Jer želimo da svima bude bolje. Želimo razgovarati o tome što mi kao banka, mi kao pojedinci, mi kao društvo možemo učiniti kako bi se to ostvarilo.

Ne govorimo da imamo sva ili čak mnoga rješenja. Ali preuzimamo obvezu i odgovornost da učimo, popravljamo se i radimo. Jer vjerujemo da zajedno možemo bolje“, stoji na službenoj Facebook stranici Erste banke.

 


Komentari