EPILOG GRADSKIH AFERA MILANA BANDIĆA: Suradnici iza rešetaka, bivši gradonačelnik upao u klopku koja je koštala i Josipu Rimac

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odlukom suca Županijskog suda u Zagrebu, osumnjičenici u aferi “Vrtovi svjetla” glavni ravnatelj HRT-a, Kazimir Bačić te Milan Lončarević smješteni su u Remetinec jer im je određen istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, Bačića i Lončarevića tereti se da su bivšem gradonačelniku Milanu Bandiću dali 50 tisuća eura mita kako bi pogodovao u građevinskim projektima, a Bačić je zauzvrat dobio i milijun kuna vrijedan stan.

Dalje, osumnjičenici u aferi Advent, Bandićev vozač Zdravko Krajina, bivša članica Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat i kao “Kralj Adventa” također su smješteni u istražni zatvor. U ovom slučaju, Krajina i Čeklić pritvoreni su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja nedjela.

U istražnom je zatvoru i Andrea Šulentić, osumnjičena za sudjelovanje u aferu Srebrnjak, dok je njena kolegica, Ana Stavljenić Rukavina puštena da se brani sa slobode. Žena naime ima 82 godine, a istražni zatvor u pravilu se dodjeljuje onima do 70 godina starosti.

Antikorupcijska akcija

Uskok i policija u četvrtak su nastavili s uhićenjima pa je prema neslužbenim informacijama uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika. O tom se slučaju policija i Uskok još nisu oglasili.

No, kako je rečeno iz Uskoka, sve ove akcije rezultat su prisluškivanja glavnog inicijatora ovih afera, pokojnog gradonačelnika Milana Bandića. Naime, kako tvrde, u njegov službeni automobil postavili su bubice i na taj način došli do dokaza. Podsjetimo, na sličan je način pala i Josipa Rimac.

 


Komentari