Energetska obnova kućanstava: Dvije stručnjakinje objasniti će sve što je važno za ekološkije i jeftinije korištenje energije

pixabay

U jeku sve većeg govora o energetski isplatljivijim kućanstvima, Kulturni centar Dubrava, biti će domaćin tribine “Energetska obnova obiteljskih kuća i stambenih zgrada”.

Javna tribina zakazana je ovog petka u 18:00 sati, a njen je cilj upoznati građane Dubrave s prednostima energetske obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u organizaciji Mjesnih odbora Dubrave (Ivan Mažuranić, Klaka, Novi Retkovec, Studentski grad, Dubrava središte i Zeleni brijeg), na tribini će govoriti Vesna Bukarica, voditeljica Odjela za energetsku učinkovitost u Energetskom institutu Hrvoje Požar, te Željka Hrs-Borković, konzultantica za arhitekturu i energetsku učinkovitost.

Dvije stručnjakinje za pitanje energetske obnove, upoznati će posjetitelje s programom i pripremom projekta energetske obnove, kao i načinima financiranja s primjerima iz dugogodišnje prakse ovih dviju predavačica.

Otvorene će biti i za pitanje i rasprave, a ulaz je besplatan.

Inače, ovo je već druga tribina na temu energetske obnove za stanovnike Dubrave, s ciljem da tamošnja lokalna zajednica sazna sve potencijale i prednosti energetske obnove. Kako za okoliš i klimu, tako i za budžet kućanstava.

“Na tribini u petak biti će riječ i o tome da je energetska obnova zgrada prepoznata kao ključna mjera za postizanje energetskih i klimatskih ciljeva. Shodno navedenom, Republika Hrvatska usvojila je Dugoročnu strategiju za obnovu nacionalnog fonda zgrada do 2050. godine, čiji je cilj postupno povećanje stope obnove sa sadašnjih oko 0,7% godišnje do 3% u 2030. godini. Kako bi se obnova i ostvarila, izrađeni su novi programi energetske obnove, a u fokusu prezentacije tijekom  tribine,  prezentirat će se programi obnove obiteljskih kuća i stambenih zgrada”, komentirali su organizatori.

Komentari