ELITA PRIJE SVIH! Mlađahni HDZ-ovac organizirao masovno cijepljenje u HGK, opravdanje je smiješno

FOTO: Željko Lukunić/PIXSELL/ Ilustracija

Cijepljenje brojnih moćnika preko reda i dalje je među vodećim temama u Hrvatskoj. Dok oni najugroženiji strpljivo čekaju da dođu na red, RTL-ova Potraga otkrila je kako se 15-tak direktora tvrtki u Karlovcu cijepilo. Među njima je i bivši HDZ-ovac Ivan Klesić koji je otkrio kako je cijepljenje u Gospodarskoj komori organizirao 28-godišnji HDZ-ov ravnatelj karlovačkog Zavoda za javno zdravstvo Branko Zoretić.

Pravdaju se cijepljeni čelnici karlovačke Gospodarske komore kako su tada htjeli promovirati cijepljenje.

“Pa došli smo tamo, sjeli i čekali da nas se cijepi“, izjavio je Stjepan Basar koji je i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Ozlja, te otkrio da se cijepio 20. siječnja, dva dana nakon što su se cijepili saborski zastupnici.

“Zvao mene partner kaže – Hoćeš se cijepiti, ja rekoh pa hoću. Kaže, mene su zvali da se cijepim, a ja sam prebolio koronu i onda sam ja pitao je li može moj partner, rekli su da može i sad ti ako hoćeš možeš i tako sam se ja”, objašnjava situaciju.

“Mislim da nije to greška neka tako velika kad uzmete u obzir da tada se nije još imalo saznanja da će biti problema tako velikih s isporukom cjepiva”, zaključio je Basar. Direktor HS Produkta, također je priznao da se cijepio iako nije htio dati dodatne izjave.

Zbog ovog masovnog cijepljenja preko reda unutar Gospodarske komore u Karlovcu dovodi se u pitanje kako je to bilo izvedivo s obzirom na manjkavost cjepiva u Hrvatskoj. O navedenom se oglasio mladi HDZ-ovac Branko Zoretić koji je ujedno i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Karlovačke županije.

“I prema njima je od strane Komore upućen jedan takav vid suradnje da bi oni svojim primjerom htjeli potaknuti i ostale naše sugrađane na cijepljenje. Znači samo cijepljenje to je bilo sredinom siječnja kad smo krenuli u to. Bila je složena već špranca vezano za to medijsko priopćenje i prema široj populaciji, međutim par dana nakon toga su drastično smanjena isporuke odnosno same količina i tada smo smatrali da ne bi bilo pravo vrijeme da idemo s takvom objavom i da ćemo to napraviti nakon docjepljivanja odnosno nakon druge doze da će se izaći sa slikama”, objasnio je Zoretić.

Komentari