EKSKLUZIVNO: Otac Valentine ispričao nam je cijelu priču o bijegu, razlozima i potjeri za odbjeglom kćeri

Screenshot: Facebook

Roditelji Valentine zahvaljuju se svim uključenim u potragu za njihovom četrnaestogodišnjom kćeri koja je nestala prošli četvrtak ujutro ispred obiteljske kuće u Križu, a pronađena je šezdeset i dva sata kasnije, u subotu, koju minutu prije ponoći u jednoj šupi kraj Ivanića. Jedna od dojava bila je ključna za policijsku potjeru. Potaknuta angažmanom medija i društvenih mreža javila se svjedokinja s ključnom informacijom: vidjela je Valentinu na crvenom hoverboardu kako se, na dan i u vrijeme kad je nestala, kreće oko Ivanića i dojavila mikrolokaciju.

Dok su roditelji tijekom nestanka kćeri proživljavali pravu dramu punu neizvjesnosti – nisu znali je li odlutala, pobjegla ili je možda oteta, a zbog ugašenog mobitela pomišljali su i na najgore, četrnaestogodišnja Valentina i njezin dvije godine stariji dečko Dejan M. (16), proživljavali su svoju vlastitu mladenačku dramu.

Redakcija Zagreb.infa bila je u kontaktu s ocem Goranom Đuračićem, za svo vrijeme potrage. „Kamen nam je pao sa srca noćas, dvadeset minuta nakon ponoći kad su nam iz policije javili da su pronašli naše dijete živo i zdravo. Odmah smo pohitali u policijsku postaji gdje smo se zadržali sve do četiri sata ujutro dok nisu ispitali Valentinu o svim okolnostima njezina nestanka. Što da vam kažem, radosni smo ali i iscrpljeni, danas smo svi konačno malo odspavali. Vjerujem da je Valentina shvatila da je pogriješila i da će iz svega ovog izvući pouku.“

A, što se, zapravo, dogodilo? Goran Đuračić oko toga je bio manje rječit. Ali iz njegovih riječi „bila je zaluđena nekom pričom“,  može se zaključiti da je riječ o mladenačkoj ljubavi s elementima nepromišljenosti. Rekonstruiramo da je Valentina otišla do svog dečka, vrijeme im je proletjelo, pa kad je pomislila krenuti kući shvatila je da je već svi traže. Kao i svako dijete ali i mnoga odrasla osoba, bilo ju je strah suočiti se sa stvarnošću i povratkom uplašenim roditeljima bojeći se posljedica. Tada je njezin dečko skriva u obližnjoj šupi i u tajnosti joj povremeno donosi jelo i piće. Što vrijeme više prolazi, potraga je sve jača, situacija napetija, uključuje se policija, njihova službena vozila i uniformirani policajci intenzivno patroliraju inače mirnim krajem nadomak Zagreba, a HGSS počinje pretraživati okolno područje. Tko zna što bi se sve zbilo i kako bi se sve svršilo da policija nije profesionalno obavila posao i pronašla Valentinu na vrijeme.

Možda će priča o nestanku uzrokovanom mladenačkom ljubavi za dio publike i uključenih biti stanoviti antiklimaks ali najvažnije je da se dijete živo i zdravo vratilo svojim roditeljima, braci i seki, odnosno da se nije dogodio najcrnji scenarij.


Komentari